Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Čehi atdod piekto vietu Serbijas basketbolistiem

Čehijas basketbola izlase sestdien Pasaules kausa (PK) spēlē bija iekrājusi 13 punktu pārsvaru pār Serbiju, taču nenoturēja pārsvaru un piekāpās pretiniekiem cīņā par piekto vietu.

Čehija spēlē par piekto vietu ar rezultātu 81:90 (20:20, 30:21, 12:28, 19:21) piekāpās Serbijai. 

Rezultatīvākais Serbijas izlasē ar 31 gūto punktu bija Bogdans Bogdanovičs, 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Nikolam Milutinovam un 12 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Stefanam Jovičam.

Čehijas izlasē četri basketbolisti pārsniedza 10 punktu robežu. 16 punkti tika Patrikam Audam, 14 - Martinam Peterkam, 13 punkti un sešas rezultatīvas piespēles - Tomāšam Satoranskim, bet "double-double" - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas - Ondrejam Balvinam.

Mača iesākumā nelielā vadībā izvirzījās pagājušā Pasaules kausa finālisti serbi, kuri gan tālu netika laisti, Lielāko pārsvaru viņi pēc Miroslava Raduljicas divpunktu metiena panāca pirmās ceturtdaļas beigās - 20:15. Tomēr Čehijas izlases basketbolisti ne tikai izlīdzināja rezultātu jau pirmajā spēles nogrieznī, bet arī izvirzījās vadībā, lielāko pārsvaru pēc Jaromira Bohačika precīza trīspunktu metiena sasniedzot otrās ceturtdaļas 17.minūtē - 43:30.

Otro puslaiku labāk iesāka serbi, pēc Joviča trīspunktnieka panākot neizšķirtu - 58:58, bet 13:0 izrāvienu pabeidzot ar Joviča divpunktu raidījumu - 64:58. Līdz ceturtdaļas beigām serbi pārsvaru saglabāja - 69:62 -, bet pēdējās desmit minūtēs to vēl nedaudz palielināja, pēc Bogdanoviča trīspunktu metiena panākot arī 18 punktu pārsvaru - 84:66. Ar to pietika uzvarai un piektajai vietai, līdz spēles beigām ļaujot čehiem vien samazināt rezultātu - 90:81.

Sacensībās atlikušas vēl tikai divas spēles. Svētdien cīņā par trešo vietu Latvijas laika plkst.11 tiksies Francija, kas līdz šim tikusi pie vienas medaļas Pasaules kausā, pirms pieciem gadiem Spānijā izcīnot bronzu, un latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa vadītā Austrālija, kas vēl nekad nav izcīnījusi medaļu pasaules spēcīgāko izlašu mačos. Plkst.15 mačā par uzvaru tiksies Argentīna, kas 1950.gadā uzvarēja pašā pirmajā turnīrā savās mājās, un 2006.gada čempione Spānija.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpināja cīņu par medaļām.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi