Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dominikānas, Vācijas un Melnkalnes izlases gūst otros panākumus Pasaules kausā

Dominikānas Republikas, Vācijas un Melnkalnes vīriešu basketbola izlases svētdien izcīnīja uzvaru arī Pasaules kausa finālturnīra otrajā kārtā.

Dominikānas Republika A grupas mačā Itāliju uzvarēja ar 87:82 (13:19, 25:20, 31:17, 18:26).

Uzvarētāju rindās pa 24 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Karls Entonijs Taunss un Andress Feliss, izceļoties arī ar attiecīgi 11 un piecām atlēkušajām bumbām. Džins Montero pievienoja 12 punktus, sešas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī spēli priekšlaicīgi beidza piecu personisko piezīmju dēļ.

Itālijai 17 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Marko Spisu, 13 punktus guva Simone Fontekio, 12 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Džampaolo Riči, bet desmit punktus guva Akille Polonāra.

Itālieši pēc Marko Spisu divpunktu metiena panāca 12:0 pārsvaru, taču pretinieki tūlīt atbildēja ar deviņiem gūtiem punktiem. Arī gandrīz visu otro ceturtdaļu itālieši bija vadībā, pirmoreiz Dominikānas basketbolistiem vadību panākot 70 sekundes pirms puslaika beigām, kad precīzs bija Viktora Lisa divpunktu metiens (38:37).

Otro puslaiku Dominikānas basketbolisti sāka ar precīzu Karla Entonija tālmetienu, pēc vēl viena viņa tālmetiena 26 minūtē panākot 62:48.

Pēc Rigoberto Mendosas tālmetiena Dominikāna 35.minūtē panāca lielāko pārsvaru spēlē - 77:60, un itāļiem tuvāk par 82:85 pēc diviem precīziem Spisu soda metieniem 19 sekundes pirms mača beigām tikt neizdevās.

Vācija E grupā ar 85:82 (24:25 25:19, 13:22, 23:16) pārspēja Austrāliju. 

Līdzīgajā cīņā Austrālija lielāko pārsvaru (65:59) pēc diviem precīziem Dantes Ekzama soda metieniem sasniedza 53 sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām, bet Vācija (16:5) pēc Denisa Šrēdera trīspunktu metiena - piektajā minūtē.

Izšķirošo grozu divas sekundes pirms mača beigām guva Maodo Lo, bet Džoša Gidija trīspunktu metiens sekundi pirms mača beigām bija neprecīzs.

Vācijas izlasē 30 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Šrēders, bet 20 punktus guva Lo.

Austrāliešiem Petijs Milss izcēlās ar 21 punktu, sešām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām, bet Gidijs guva 17 punktus.

Šajā grupā svētdien tiksies arī Somija un Japāna.

D grupā Melnkalne ar 89:74 (27:17, 24:20, 19:19, 19:18) pieveica Ēģipti, izcīnot otro panākumu.

Melnkalnes izlases līderis Nikola Vučevičs guva 16 punktus un sakrāja septiņas atlēkušās bumbas, 15 punktus iemeta Nikola Ivanovičs, Kendrika Perija kontā 11 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles, bet pa desmit punktiem guva Vladimirs Mihailovičs un Dino Radončičs, kura kontā arī septiņas zem groziem izcīnītas bumbas.

Ēģiptes izlasē 26 punktus un sešas kļūdas sakrāja Ehabs Amins, bet pa 13 punktiem guva Patriks Gārdners un Anass Mahmuds, sakrājot arī attiecīgi astoņas un septiņas atlēkušās bumbas.

Šajā apakšgrupā svētdien spēlēs arī Lietuva un Meksika.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnīsies Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlēs Okinavā, Japānā, bet G un H apakšgrupu notiks Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi