Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Francijas basketbolisti PK pārspēj Austrāliju cīņā par bronzu

Francijas vīriešu basketbola izlase svētdien Pasaules kausā Pekinā izcīnīja bronzas medaļas. Francūži mačā par trešo vietu ar rezultātu 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13) pārspēja latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadīto Austrāliju.

Francija bronzu izcīnīja arī pirms pieciem gadiem Spānijā. Francūži kļuvuši tikai par otro komandu, kura divos čempionātos pēc kārtas izcīnījusi bronzas medaļas. Pirmoreiz to 1982. un 1986.gadā paveica Dienvidslāvija.

Francijai 19 punktus guva Nando de Kolo, bet 16 punkti bija Evanam Furnjē. Pa deviņiem punktiem guva Nikolā Batums un Endrū Albisī, kurš ceturtajā ceturtdaļā iemeta trīs svarīgus tālmetienus.

Austrāliešiem 17 punktus guva Džo Inglss, bet 15 punkti bija Petijam Milsam.

Spēles pirmajā puslaikā francūžiem pagalam neveicās ar metieniem no tuvas distances, kā rezultātā visas 20 minūtes vadībā bija Austrālijas basketbolisti, kuri pārtraukumā devās ar deviņu punktu pārsvaru (30:21). Otrā puslaika pirmajās minūtēs austrāliešu pārsvars sasniedza 15 punktus, taču ar Nikolā Batuma spēli aizsardzībā Francijai izdevās atspēlēties un jau ceturtajā ceturtdaļā pārņemt vadību (50:46).

Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, līdz nedaudz vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām Albisī iemeta savu trešo tālmetienu ceturtdaļā un panāca 63:56. Pēdējā minūtē Francija nosargāja drošo vadību un uzvarēja ar 67:59.

Abas komandas tikās jau otrajā grupu turnīrā, kurā Austrālija ārkārtīgi līdzīgā cīņā ar trim spēles nogalē realizētajiem Metjū Dellavedovas soda metieniem izcīnīja uzvaru ar 100:98. 

Līdz svētdienas cīņai Francija pirmajā grupu turnīrā ar 78:74 pārspēja Vāciju, ar 103:64 sagrāva Jordāniju un ar 90:56 - Dominikānas Republiku. Otrajā grupu turnīrā līdz spēlei ar Austrāliju francūži ar 78:75 vinnēja Lietuvu, ceturtdaļfinālā ar 89:79 atstāja bez medaļām šobrīd jau eksčempionus ASV basketbolistus, bet pusfinālā ar 66:80 piekāpās Argentīnai.

Tikmēr Austrālijas izlasei šis ir pirmais gadījums Pasaules kausā, kad tā tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Iepriekš augstākā ieņemtā vieta ir piektā, kas izcīnīta 1994.gadā Kanādā. Par "ķenguriem" dēvētajai izlasei gan ir rūgta pieredze olimpisko spēļu pusfinālos, kur visas četras reizes piedzīvoti divi zaudējumi, kā rezultātā bija jāsamierinās ar ceturto vietu.

Ķīnā austrālieši grupu turnīrā ar 108:92 pārspēja Kanādu, ar 81:68 - Senegālu un ar 87:82 - Lietuvu, bet otrajā grupu turnīrā pirms mača ar Franciju ar 82:76 pieveica Dominikānas Republiku. Ceturtdaļfinālā ar 82:70 tika apspēlēta Čehijas valstsvienība, bet pusfināla trillerī otrajā pagarinājumā ar 88:95 nācās piekāpties Spānijai. Kā sāpīgais zaudējums būs ietekmējis komandas cīņassparu, rādīs spēle par bronzu.

Plkst.15 sāksies cīņa, kuras mērķis ir noskaidrot, kura no komandām - Spānija vai Argentīna - kļūs par divkārtēju Pasaules kausa uzvarētāju. 

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīja viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpināja cīņu par medaļām.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi