Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gatavas labākam iznākumam

Bažas par konkurētspēju augstākajā līmenī spēļu prakses trūkumā jau FIBA Eirolīgas sabraukuma pirmajā cīņā Žironā kliedēja TTT Rīga basketbolistes, tomēr sāpīgais zaudējums ar 79:81 pret laukuma saimniecēm ievērojami sarežģījis Latvijas čempioņu izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu. Mārtiņa Gulbja vadītā komanda situāciju centīsies uzlabot ceturtdien spēlē ar Skio Famila. Spēles sākums pulksten 18, tiešraide sacensību kontā interneta portālā YouTube.

"Laba spēle ar ne tik labu iznākumu," gana precīzi rīdzinieču pirmo spēli šajā Eirolīgas sezonā raksturoja treneris Gulbis, kuram tā bija debija šāda līmeņa sacensībās. Spēcīgā konkurencē nokļuvušās TTT Rīga basketbolistes negrieza ceļu pieredzējušajām pretiniecēm un ar vairākiem izrāvieniem ieguva vērā ņemamu pārsvaru gan spēles sākumā (12:5), gan otrās ceturtdaļas gaitā (32:22). Latvijas čempiones nesalūza arī pēc mājinieču atbildes trieciena, kad Girona pārņēma iniciatīvu un dažu minūšu laikā jau bija septiņus punktus priekšā (41:48).

Deficītu sadeldēt rīdziniecēm izdevās, bet iniciatīvu atgūt pretinieces gan neļāva. Spānijas komandas divpadsmit pēc kārtas gūtie punkti noteica toni izšķirošajā ceturtdaļā, kurā TTT Rīga atspēlējās, tomēr pēdējā uzbrukumā amerikāniete Džesika Tomasa nerealizēja uzvaras vērtu tālmetienu. "Rēķinājos, ka būs nepieciešams trīspunktu metiens, tāpēc gribējām nogādāt bumbu stūrī Kitijai Laksai. Brīdī, kad Čelsija Greja (Girona aizsardze – aut.) netrāpīja vienu no soda metieniem, nolēmām dot bumbu Džesikai, lai viņa veiktu apspēlēšanu pēc pick-and-roll sadarbības. Ne viena, ne otra iecere nerealizējās, nācās izdarīt metienu," sarūgtināts par pēdējā uzbrukuma gaitu bija treneris Gulbis. Lai gan Tomasa līdz pēdējam metienam no distances bija trāpījusi tikai vienu no pieciem metieniem, uzticēšanos izšķirošajā brīdī viņa nopelnīja ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, kuri lielā mērā deva iespēju izglābt spēli.   

Trenerim gan nebija iemesla sūdzēties par komandas parādīto sniegumu, jo pēc teju mēnesi ilga spēļu prakses trūkuma komanda nebūt neizskatījās sliktāk par vienu no Spānijas vadošajām vienībām. "Sagataves un plāni strādāja. Paldies visām meitenēm par raksturu un cīņas sparu, bet jāmācās tādu sniegumu parādīt visu četrdesmit minūšu garumā," Gulbis norādīja, ka novirzīšanās no spēles plāna otrajā ceturtdaļā ļāva konkurentēm iegūt nepieciešamo pārliecību.

Sabraukumu Žironā TTT Rīga turpinās ceturtdien pret Itālijas Famila un piektdien pret turnīra galveno favorītu Krievijas UGMK. Konkurenšu savstarpējā cīņā otrdien Jekaterinburgas "lapsas" bija pārākas ar 83:61. Famila sastāvā produktīvāko sniegumu demonstrēja Itālijas valstsvienības aizsardzes Džordžija Sotana un Frančeska Doto, kā arī raženā Francijas izlases centra uzbrucēja Sandrīne Grudā. Desmitkārtējās Itālijas čempiones Eirolīgas ceturtdaļfinālu sasniegušas četrās no pēdējām piecām sezonām.

Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas labākās komandas, bet trešās vietas ieguvējām nebūs iespējas turpināt starptautisko sezonu līmeni zemākajā FIBA Eiropas kausā. Grupu turnīra izšķirošās trīs spēles paredzētas vēl vienā sabraukumā janvāra vidū, bet ceturtdaļfinālu plānots izspēlēt visām astoņām tajā iekļuvušajām komandām vienkopus martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi