Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gatavošanās režīmā

Iepriekšējā kārtā nodrošinājis trešo vietu FIBA Čempionu līgas D grupā, VEF Rīga atļāvās pietaupīt spēkus pirmās kārtas pēdējā spēlē Sombathejā, kur pēc lieliska sākuma galotnē tomēr nācās atzīt vietējā Falco pārākumu (59:68).

Latvijas basketbola čempioni jau sākuši gatavoties janvāra pirmajā pusē paredzētajām pārspēlēm par vietu otrajā grupu turnīrā pret Francijas Dijon. Tostarp tiek lāpīti savainojumu cirstie robi sastāvā, piesaistot šajā valstī vairākas sezonas spēlējušo amerikāņu uzbrucēju Frenku Heselu. 

Rīdzinieki Ungārijā vairs nevarēja uzlabot savas pozīcijas D grupā, kamēr Falco cīnījās par pirmo vietu un tiešo ceļazīmi uz otro grupu turnīru. Tas neliedza viesiem ļoti pārliecinoši iesākt spēli un jau pirmajā ceturtdaļā iegūt pat divpadsmit punktu pārsvaru. Šoreiz gan nācās iztikt ne tikai bez diviem garā gala spēlētājiem Aleksandra Madsena un Reišona Hemondsa, bet arī iepriekšējās spēles izšķirošā groza autora Džeilena Reilija. Ar septiņu spēlētāju pamatrotāciju un bez nomināli pirmā saspēles vadītāja spēles ritmu nosargāt neizdevās, un pēdējā ceturksnī ungāri jau pārliecinoši ieguva sev tik ļoti vajadzīgo uzvaru. 

Otrajam posmam kvalificējās grupu uzvarētāji, bet otro un trešo vietu ieguvēji savā starpā sadalīs vēl pa ceļazīmei. Jau pirms pēdējās kārtas spēles bija skaidrs, ka vefiešiem par Eirokausu sezonas turpinājumu būs jācīnās pret Dijon, kas bija otrie konkurencē ar spāņu Unicaja, grieķu Lavrio un krievu Ņižņij Novgorod. Sērijā līdz divām uzvarām ieplānotas spēles 4. un 11. janvārī. VEF Rīga kluba prezidents Gatis Jahovičs sarunā ar laikrakstu Diena neslēpa, ka, lai arī par Reilija atgriešanos bažu neesot, Madsena un Hemondsa dalība pirmajā spēlē esot mazticama. Šī iemesla dēļ parakstīts īstermiņa līgums ar 33 gadus veco Frenku Heselu, kurš lielu daļu profesionālās karjeras pavadījis Francijā. Pagājušajā sezonā gan atlētiskais uzbrucējs pavadīja Izraēlas otrajā spēcīgākajā līgā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi