Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Helikoptera avārijā bez Braienta bojā gājuši vēl astoņi cilvēki

Deviņi cilvēki gājuši bojā helikoptera avārijā, kura izdzēsa arī bijušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Kobes Braienta dzīvību, svētdien apstiprināja Losandželosas amatpersonas.

Losandželosas apgabala šerifs Alekss Viljanueva paziņoja, ka helikoptera avārijā bojā gājuši deviņi cilvēki. "Izdzīvojušo nav... Uz lidaparāta borta bija astoņi pasažieri un pilots, kuri visi gājuši bojā," žurnālistiem teica Viljanueva.

Jau ziņots, ka svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 gada vecumā. 

Kā raksta Los Angeles Times, Sikorsky S-76 helikopters miglainos laikapstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika.

Avārija un tai sekojošais sprādziens izraisīja krūmu ugunsgrēkus kalna nogāzē. Losandželosas apgabala ugunsdzēsības dienesta vadītājs Derils Osbijs informēja, ka, lai ugunsdzēsēji varētu nodzēst degošos krūmus un kūlu, viņiem bija vajadzīgas ūdens šļūtenes, un līdz notikuma vietai bija jāveic pārgājiens ar medicīnisko ekipējumu.

Losandželosas mērs Ēriks Garčeti savā Twitter kontā apstiprināja, ka bojāgājušo vidū bijusi Braienta meita Džianna: "Losandželosa sēro kopā ar Braientu ģimeni par Džiannas nāvi, kura šodienas traģēdijā gāja bojā ar tēvu un saviem draugiem."

Džianna bija viens no četriem Braienta un Vanesas bērniem.

Bijusī NBA zvaigzne un viņas meita ar helikopteru lidoja uz spēli, kurā meitai vajadzēja piedalīties. Vietējie masu mediji ziņoja, ka lidaparātā atradās Džiannas komandas biedrene ar vienu no vecākiem.

Orindžkostas Koledža apstiprinājusi, ka tās 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli arī bija lidaparātā. Savukārt CNN ziņoja, ka arī Altobelli sieva Kerija un viena no viņu divām meitām Alisa atradās avarējušajā lidaparātā.

Viljanueva žurnālistiem pastāstīja, ka vārdi netiks nosaukti, pirms par bojāgājušajiem netiks paziņots viņu ģimenes locekļiem, kā arī nebūs veikts izmeklēšanas darbs, identificējot mirušos.

Nacionālā transporta drošības pārvalde (NTSB) nosūtījusi 18 cilvēku vienību uz Kaliforniju, lai palīdzētu izmeklēt katastrofu, pētot tehniskās apkopes, helikoptera operatora un īpašnieka sniegtos datus.

NTSB apstiprināja, ka izmantotais lidaparāts bija Sikorsky S-76B helikopters, kuram ir melnā kaste. No Džona Veina lidostas Santaanā avarējušais lidaparāts izlidoja deviņos un sešās minūtēs. Tas devās uz apmēram 137 kilometru attālumā esošo Mambas Sporta akadēmiju Ņūberīparkā, kur bija paredzēta spēle.

 

Top komentāri

Bet
B
SVARĪGS jau tikai Braients ir. Redz, Neimuris tam pat vārtus VELTĪJA. Nav tikai zināms, KĀDUS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi