Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izredzes saglabā, bet neuzlabo

Basketbolistes nepanāk pārsvaru summā pret Horvātiju, taču vēl pretendē uz finālturnīru.

Jūsmojot par izcīnīto uzvaru pār Horvātiju, aizkadrā kopējo situāciju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā atstāja Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības vadība. Panākums 83:69 pret horvātietēm ļāva Mārtiņa Gulbja vadītajai komandai saglabāt izredzes tikt pie ceļazīmes uz Franciju vai Spāniju, taču savā laukumā notiekošajā turnīrā pret novājinātajām tiešajām konkurentēm neizdevās ievērojami uzlabot savas pozīcijas mērķa sasniegšanā.

"Labi izskatījāmies – agresīvi, nekaunīgi. Beidzot redzēju ļoti lielu pārliecību par to, ko darām," ārēji gandarīts pēc uzvaras pār Horvātiju bija treneris Gulbis, kurš pieminēja koncentrēšanās zudumu otrajā ceturtdaļā, kad netika nosargāts ievērojamais 27 punktu pārsvars, un mazliet pazūdījās par neizmantoto iespēju uzvarēt ar nepieciešamo vismaz 19 punktu pārsvaru, lai iegūtu pārsvaru divu spēļu summā, tomēr ļoti veikli "nolēca" no žurnālistu jautājuma par izredzēm pēdējās divās spēlēs izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru. "Jāizcīna divas uzvaras, turklāt Vāciju jāpārspēj vismaz ar septiņu punktu pārsvaru. Sāksim ar to, ka gribētos, lai pasaulē viss nomierinās. Lai līdzjutēji var atnākt uz spēlēm, izbaudīt šādus panākumus."

Pēc neveiksmīgā kvalifikācijas cikla sākuma, kad ar 18 punktu starpību tepat, Rīgā, tika zaudēts Horvātijai, Latvijas Basketbola savienība paveica visu, lai Latvijas valstsvienība šomēnes spertu pārliecinošus soļus finālturnīra virzienā. Sabraukums ar iepriekš izbraukumā plānotajām spēlēm pret tiešajām konkurentēm Vāciju un Horvātiju tika atvests uz Rīgu, turklāt sapulcināts teju labākais sastāvs, kamēr viešņām nācās iztikt bez vairākām līderēm. Vācijai Rīgas "burbulī" nepalīdzēja uzlecošā Eiropas basketbola zvaigzne Satu Sabalī, bet Horvātijai dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēja trīs no līderēm. "Aizvadījām mājas spēli izbraukumā bez puskomandas, kamēr Latvija bija pilnā sastāvā. Parādījām, ka varam ļoti labi spēlēt pat bez trūkstošajām spēlētājām," trāpīgi situāciju raksturoja Horvātijas izlases galvenais treneris Stipe Braličs.

Kvalifikācijas turnīra noslēgums paredzēts februārī, kad pēc sākotnējā plāna Latvijai būtu jāuzņem Ziemeļmaķedonija un Vācija. Finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētājas, kā arī piecas no deviņām otrās vietas ieguvējām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi