Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Janičenoks: Nebūtu spēle Francijā, varbūt arī varētu uzvarēt

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības basketbolisti pēc Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā piedzīvotā zaudējuma pret Franciju atzina, ka lūzumu spēlē radīja pretinieku pāreja uz agresīvāku aizsardzību, turklāt lielu lomu nospēlēja mājinieku faktors. "Ja spēle nenotiktu Francijā, varbūt arī vinnētu, taču šeit bija viņu mājas, izteikts favorītu statuss, viņu līdzjutēji, un arī pāris interesantas tiesnešu svilpes lūzuma brīžos. Es nevienam nepārmetu, jo ar to šādā situācijā ir jārēķinās," rokas noplātīja viens no Latvijas izlases līderiem Kristaps Janičenoks. 

Centra uzbrucējs Kaspars Bērziņš pieļāva, ka spēles sākumā Francijas basketbolisti bijuši pat nedaudz pārsteigti, ka viņiem ļauj tik brīvi mest no distances, tāpēc arī uzbrukuma procents viņiem bija tik zems. "Pats galvenais bija neļaut viņiem sajust pārliecību, taču tas mums izdevās tikai īsu laiku," basketbolists norādīja uz pretinieku līdera Tonija Pārkera faktoru, jo Francijasizlases saspēles vadītājs puslaika beigās guva četrus grozus pēc kārtas, vairojot konkurentu pārliecību. "Tas jau uzreiz ietekmēja arī mūsu uzbrukumu, jo pēc viņu neprecīzajiem metieniem mēs varējām ātros pretuzbrukumos tikt pie labām iespējām, bet pēc tam tik viegli tas neizdevās."

Janičenoks atzina, ka Francijas izlase bija pārāka kā komanda. "Viņi bija labāki ne tikai aizsardzībā. Tajā komandā ir ļoti daudz talanta. Tas nav tik vienkārši, viņus apspēlēt. Jā, pirmais puslaiks mums bija labs, taču, ja mēs uz to skatāmies tā, tad varam sevi atzīt par puslaiku čempioniem. Spēle labi jānospēlē līdz galam. Nav jau tā, ka mēs otrajā puslaikā būtu mazāk cīnījušies. Visi atdeva visus spēkus, taču šajā situācijā ar to bija par maz," norādīja pieredzējušais uzbrucējs, kurš ar 16 punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlasē. 

Pārtraukumā komanda noskaņojusies uz to, ka jāiztur pirmās trīs četras minūtes, taču tas neizdevās. "Negribās jau to uzsvērt, bet netrūka jau arī dažu interesantu tiesnešu lēmumu. Viņiem ļāva spēlēt agresīvi, bet mums ne," atzina spēlētājs. Spēles pēdējās minūtēs pie četrpadsmit punktu deficīta Latvijas komanda sāka presingot pretinieku pa visu laukumu, vēl pēdējo reizi cenšoties lauzt cīņas gaitu. "Tas bija zināms risks, un grūti pateikt, vai ar to varējām kaut ko panākt, taču mēs noteikti nevienā brīdī nepadevāmies un centāmies līdz pašām beigām lauzt spēli. Basketbolā visu var. Arī atspēlēt lielu starpību pēdējās minūtēs."

Janičenoks sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka galvenās cīņas komandai vēl ir priekšā, jo jātiecas uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, kurā spēlēs trīs no ceturtdaļfināla zaudētājiem. Spēle ar Grieķiju jau ceturtdien plkst. 17 pēc Latvijas laika. Uzvarētājiem turnīrs būs beidzies ar kvalifikācijas turnīra ceļazīmi kabatā, bet zaudētāji dienu vēlāk par pēdējo pieejamo vakanci cīnīsies mačā par 7.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi