Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jannakopuloss pārdod Panathinaikos par 25 miljoniem eiro

Grieķijas basketbola kluba Atēnu Panathinaikos īpašnieks Dimitris Jannakopuloss otrdien paziņoja, ka pamet basketbola komandu un pārdod to par 25 miljoniem eiro.

Miljardieris Jannakopuloss pārņēma klubu 2012.gadā no tēva un tēvoča un ir pieredzējis sešus līgas čempiona titulus.

"Mana ģimene komandā ir ieguldījusi vairāk nekā 450 miljonus eiro, un mēs esam sagādājuši labākos spēlētājus un trenerus. Man ir apnicis būt vienīgajam, kurš klubam piešķir naudu," 46 gadus vecais farmācijas firmas īpašnieks un digitālo mediju grupas īpašnieks teica preses konferencē.

"No šodienas Panathinaikos ir pārdošanā. Ja komanda vēlas manu viedokli, tai tas būs. Komandai jāatstāj Eirolīga un jādodas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) apskāvienos," piebilda Jannakopuloss .

Klubs tika izveidots 1919.gadā un kopā ar Saloniku Aris ir vienīgā komanda, kas nekad nav izkritusi no augstākās divīzijas.

Atēnu vienība ir izcīnījusi sešus Eirolīgas čempiona titulus, 38 Grieķijas līgas uzvarētāja titulus, 19 reizes uzvarējusi Grieķijas kausa izcīņā, reizi bijusi spēcīgākā Starpkontinentālā kausa izcīņā un divreiz sezonā ieguvusi trīs trofejas - valsts čempiones un kausa ieguvējas laurus un uzvarējusi Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

"Ar cenu 25 miljoni eiro kāds nopirks veiksmīgāko klubu Eiropā - komandu, kas piedalīsies sacensībās, kas sportu var padarīt rentablu, un tāpēc es ticu, ka, dodoties uz FIBA turnīru, mums šādas izmaksas nebūs vajadzīgas," teica Atēnu kluba īpašnieks.

"Kamēr mēs atrodamies Eirolīgā, ienākumi ir ļoti ierobežoti, un nepieciešamība pēc finansējuma ir liela," viņš piebilda.

Jannakopuloss bieži ir bijis izteikts Eirolīgas administrācijas kritiķis, un par to viņš vairākas reizes ir ticis sodīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi