Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabsone-Žogota cīnīsies par LBS prezidenta amatu

Bijusī Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pirmdien pašas sasauktajā preses konferencē atklāja, ka nākamajā gadā kandidēs uz Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatu.

"Šo lēmumu pieņemot kontaktējos ar Latvijas basketbola pārstāvjiem, kā arī FIBA amatpersonām," mediju pārstāvjiem teica Jēkabsone-Žogota. "Mans pienākums būtu pārņemt amatu, pieņemot svarīgus un stratēģiskus lēmumus. Man ir savs redzējums Latvijas augšupejai, bet pirms es papildinu savu programmu, vēlos dzirdēt treneru un LBS biedru intereses.

"Drīzumā plānoju pie viņiem doties, cerot, ka tikšu gaidīta," piebilda bijusī basketboliste.

 

Titulētās sportistes lēmumu klātienē atbalstīja arī vīriešu izlases ilggadējais kapteinis un līderis Jānis Blūms, kurš pauda atbalstu Jēkabsones-Žogotas kandidatūrai.

"Saulaina un laba diena Latvijas basketbolam. Priecājos, ka uz LBS prezidenta amatu pirmo reizi kandidē sieviete, kas ir apsveicami. Šeit esmu, jo abi ar Aneti esam ilgus gadus profesionālā līmenī spēlējuši basketbolu," teica Blūms. "Vēlējos Aneti atbalstīt šajā lēmumā. Labprāt sniegšu kādu padomu, ja būs nepieciešams. Arī pats pēc profesionāļa karjeras beigām vēlētos iesaistīties federācijas darbā, tomēr pagaidām vēl spēlēju basketbolu."

Atbalstu LBS prezidenta amata kandidātei pauda arī pieredzes bagātais žurnālists Anatolijs Kreipāns, kurš preses konferencē piedalījās komandējumā esošā A/S Radio SWH valdes priekšsēdētāja Jāņa Šipkēvica vietā.

"Latvijas basketbolā pārmaiņas ir nepieciešamas, tāpēc man jāsaka, ka Anete ir drosmīga dāma. Domāju, ka ikviena cilvēka karjerā šis ir svarīgs lēmums. Lai to darītu ir nepieciešama liela drosme. LBS ir nepieciešams cilvēks ar vārdu un autoritāti. Lai Anetei izdodas savākt spēcīgu komandu - veiksmi darbos," labus vārdus prezidenta amata kandidātei veltīja Kreipāns.

Jēkabsone-Žogota gan vēl nevēlējās atklāt, kuri cilvēki būs viņas komandā, vien piebilstot, ka sīkāka informācija šajā sakarā sekos novembrī vai decembrī.

Pašreizējā prezidenta Valda Voina pilnvaras noslēgsies nākamā gada janvārī.

Jēkabsone-Žogota pirms trim gadiem paziņoja par karjeras beigām, taču novembrī bija laukumā vēl vienā Latvijas izlases spēlē. Viņa Latvijas valstsvienībā aizvadīja 134 spēles, kurās guva 2206 punktus, kas šobrīd ir visu laiku labākais rezultāts.

2014.gadā viņa ar Fīniksas Mercury komandu kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni, kļūstot par pirmo Latvijas basketbolisti, kas izcīna šo titulu. WNBA Jēkabsone-Žogota pirms tam spēlēja 2009. un 2010.gadā, pārstāvot Konektikutas Sun komandu.

Viņa ir divkārtēja Eirolīgas čempione, reizi uzvarējusi Eiropas kausā, tāpat kļuvusi par Latvijas, Francijas, Turcijas un Krievijas čempioni.

Jēkabsone-Žogota 2007.gadā tika atzīta par Eiropas labāko spēlētāju, bet 2005.gadā viņa ieguva Eiropas labākās jaunās spēlētājas balvu.

2017.gada jūnijā Jēkabsone-Žogota no saraksta Latvijas Reģionu Apvienība/Latvijas attīstībai tika ievēlēta par Rīgas domes deputāti.

precizēts Radio SWH pārstāvis un pievienots video

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi