Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jūrmalas dome: Pret basketbola klubu SilJa ir izpildītas visas līgumiskās saistības

Pret biedrību Jūrmalai un sportam par basketbola kluba SilJa atbalstu ir izpildītas visas likumos noteiktās saistības, aģentūrai LETA pauda Jūrmalas domē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka nesaņemot Jūrmalas domes solīto atbalstu, Jūrmalas basketbola klubs pārtraucis savu darbību. Pēc biedrības vadītāja Jāņa Voina teiktā, vienība programmas Par Jūrmalas pilsētas domes līdzfinansējuma piešķiršanu sporta organizāciju, to pārstāvēto komandu un individuālo sportistu atbalstam ietvaros nav saņēmusi no domes tai pienākošos 60 000 eiro.

Tomēr pašvaldībā norāda, ka publiskajā vidē paustie apgalvojumi par saistību nepildīšanu no pašvaldības puses ir pilnībā nepatiesi. Jūrmalas dome esot izpildījusi visas iepriekšējos gados uzņemtās līgumiskās saistības ar biedrību Jūrmalai un sportam par basketbola kluba Jūrmala atbalstu un patlaban pašvaldībai ar biedrību vai klubu nekādu saistību neesot. 

Domē skaidro, ka pašvaldībai, rīkojoties ar publiskiem līdzekļiem, ir jāievēro de minimis nosacījumi, proti, viena juridiska persona nevar saņemt vairāk par 200 000 eiro publiskā finansējuma trīs gadu periodā. Par to esot informēta arī biedrības Jūrmalai un sportam basketbola komandas vadība. 

"Trīs gadu periodā sasniedzot 200 000 eiro slieksni, pašvaldība nav tiesīga piešķirt papildu līdzfinansējumu. Zinot minēto ierobežojumu, basketbola kluba vadībai jau laikus bija jāpiesaista arī privātie sponsori," pauž domē.

Kluba vadība arī norādīja, ka komanda ir uzvarējusi 15.janvārī izsludinātajā iepirkumā Jūrmalas Sporta skolas audzēkņu treniņu procesa un spēļu pieredzes nodrošināšana augstākās līgas basketbola komandā, taču tas ticis pārtraukts.

Domē skaidro, ka konkrētā iepirkuma priekšmets bija Jūrmalas Sporta skolas profesionālās ievirzes basketbola programmas audzēkņu treniņu procesa nodrošināšana un talantīgāko vecāko basketbola grupu audzēkņu spēļu pieredzes nodrošināšana augstākās līgas basketbola komandā. 

"Minētais iepirkums nebija paredzēts biedrības Jūrmalai un sportam un tās basketbola komandas uzturēšanai, tai skaitā basketbola kluba spēlētāju atalgojuma samaksai. Iepirkuma procedūra, izvērtējot prioritātes, tika pārtraukta, jo Jūrmalas Sporta skolā šobrīd notiek plaši baseina renovācijas darbi un to veikšanai nepieciešami papildu finanšu līdzekļi," apgalvo vietvarā.

Kā ziņots, biedrība Jūrmalai un sportam organizē un nodrošina basketbola komandas Silja (agrāk Jūrmala/Betsafe) darbību. Pirms priekšlaicīgā sezonas noslēguma notika komandas nosaukuma maiņa - no Jūrmala/Betsafe uz SilJa

Šobrīd biedrība Jūrmalai un sportam konsultējas ar juristiem un apsver iespēju vērsties tiesā ar prasību pret Jūrmalas domi.

Jūrmalas komanda šajā sezonā 22 spēlēs izcīnīja 11 uzvaras, kas pirms Latvijas-Igaunijas līgas sezonas pārtraukšanas turnīra tabulā deva sesto vietu. Jūrmalnieki ir 2018.gada Baltijas Basketbola līgas vicečempioni un Latvijas Basketbola līgas bronzas medaļu laureāti.

Top komentāri

jānis
j
Nevar būt, zagļi jau parasti smuki runā, bet darbus aizmirst. Pašam jau vairāk vajag!
Krāpšana un naudas grābšana
K
Sports, kultūras pasākumi un būvniecība Jūrmalas domē ir naudas grābšanas siles un atmazgāšanas baļļas
Cik no tā nozaga Truksnis?
C
Cik Ķēniņš un cik pārējie pakalpojumi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi