Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kļūdas labot neizdodas

Basketbolisti izgāzto kvalifikācijas ciklu pabeidz ar zaudējumu grieķiem.

Nepatīkamu zaudējumu neveiksmīgā Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē savā laukumā piedzīvoja Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, kas kārtējo reizi galotnē neprata nosargāt pārsvaru un pagarinājumā ar 94:97 piekāpās Grieķijai. Tikmēr turnīra noslēguma kārtā pēdējās divas ceļazīmes uz meistarsacīkstēm ieguva Igaunijas un Lietuvas basketbolisti.

Zaudējot izredzes komandai kvalificēties finālturnīram, Eirolīgas klubā Himki jau priekšlaicīgi atgriezās Jānis Timma un Dairis Bertāns. Treneris Roberts Štelmahers neslēpa, ka nepatīkamā situācijā bijis sarežģīti gatavoties pēdējai spēlei, kurā no turnīra tabulas viedokļa nekas vairs neizšķīrās: "Noskaņojums ir atbilstošs situācijai tabulā, tomēr darīsim visu iespējamo, lai turnīru pabeigtu ar uzvaru pār Grieķiju." Patīkami, ka basketbolisti spēja sakopot emocijas un jau no pirmajām minūtēm laukumā parādīja vēlmi uzvarēt, turklāt arī treneri beidzot nevairījās uzticēties tiem, kuriem spēle iet no rokas, un mākslīgi neraustīja komandas sastāvu rotācijā. Šādā spēlē teicami iejutās gados jaunie ārējās līnijas spēlētāji Kristers Zoriks un Artūrs Žagars, bet uzbrukuma smailē pretinieku aizsardzību gabalos rāva iepriekš bieži vien nepelnīti otrajā plānā atstātie uzbrucēji Rolands Freimanis un Mārtiņs Laksa. 

Tieši viņu otrajā ceturtdaļā veidotais izrāviens ļāva laukuma saimniekiem būt vadībā lielākajā daļā spēles laika. Līdz pat pēdējai ceturtdaļai Latvijas izlases pārsvars svārstījās ap desmit punktiem, tomēr, līdzīgi kā divas dienas iepriekš pret bulgāriem, galotnē iestrēga sarkanbaltsarkano uzbrukums un konkurentiem radās vairākas iespējas pārņemt vadību, ko grieķi minūti pirms pamatlaika beigām arī izmantoja.

Kristera Zorika trīs precīzu tālmetienu sērija pamatlaika beigās un pagarinājuma sākumā gan ļāva Latvijas komandai vēlreiz izvirzīties priekšā, tomēr grieķu mērķtiecīgais spiediens uz groza apakšu un pēc pašu neveiksmīgiem uzbrukumiem izcīnītās atlēkušās bumbas ļāva viesiem noliekt svaru kausus savā labā. Pēdējos uzbrukumos Latvijas izlases spēlētāji pieļāva vairākas kļūdas un tā arī īsti netika pie pēdējā metiena iespējas, lai mēģinātu panākt vēl vienu papildlaiku.

Kamēr latvieši kvalifikācijas turnīru pabeidza bez cerībām uz iekļūšanu finālturnīra, izšķirošās cīņas par pēdējām divām ceļazīmēm uzvarēja mūsu brālīgie kaimiņi. Igaunijas valstsvienība Permā gan piedzīvoja zaudējumu Ziemeļmaķedonijai (84:86), tomēr nosargāja nepieciešamo septiņu punktu pārsvaru savstarpējās spēlēs. Tikmēr lietuvieši savā laukumā Viļņā tikai spēles galotnē nodrošināja uzvaru ar 77:76 pār Dāniju, kam vēl spēles trešā ceturkšņa beigās bija piecu punktu pārsvars, bet pēdējā uzbrukumā – iespēja sensacionāli izraut dalību finālturnīrā.

Kamēr divi duči Eiropas labāko komandu jau var sākt pamazām gatavoties nākamgad Vācijā, Itālijā, Čehijā un Gruzijā paredzētajam finālturnīram, Latvijas basketbolistiem jau augustā paredzēts sākt priekškvalifikācijas cīņas uz 2023. gada Austrumāzijā plānoto Pasaules kausu. Šajā sacensību stadijā astoņas EČ kvalifikācijas neveiksminieces Latvija, Austrija, Melnkalne, Rumānija, Zviedrija, Šveice, Ziemeļmaķedonija un Dānija sacentīsies ar Islandes, Slovākijas, Portugāles un Baltkrievijas komandām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi