Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kritiens pirms finiša līnijas

Latvijas basketbolisti Rīgā piedzīvo fiasko pret Bulgāriju un netiek uz Eiropas čempionātu.

Tikai seši gūti punkti spēles, pat visa kvalifikācijas cikla izšķirošajā ceturtdaļā aizcirta durvis Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības deguna priekšā cīņā par dalību nākamgad paredzētajā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Roberta Štelmahera vadītā komanda nespēja un neprata izmantot savas priekšrocības pret H grupas nominālo pastarīti Bulgāriju (65:66) un palika pēdējā vietā šķietami elementārā kvalifikācijas turnīrā. 

Četru komandu konkurencē ar Grieķiju, Bosniju un Bulgāriju nepieciešamā vismaz trešā vieta ne vienam vien basketbola sabiedrības pārstāvim pēc iespaidīgā pieteikuma iepriekšējā finālturnīrā izraisīja vismaz vieglu smīnu par izredzēm kvalificēties Eiropas čempionātam, tomēr Latvijas komandai ceļā uz nosprausto mērķi klupienu bija krietni vairāk par veiksmēm. Rīgā piedzīvotajam zaudējumam ar punkta starpību Bosnijai sekoja izlaista uzvara Bulgārijā, kur otrajā pagarinājumā virsroku guva konkurenti. Bosniešiem neizdevās revanšēties arī pagājušajā rudenī Sarajevā, tomēr turpat izcīnītais panākums pret Grieķiju pavēra latviešiem lielisku iespēju apsteigt iepriekšējos trīs finālturnīros nespēlējušo Bulgāriju. "Komandā valda pozitīvs noskaņojums. Visi ir gatavi cīnīties. Domāju, ka viss būs kārtībā," pirms atbildes spēles Rīgā treneris Štelmahers precīzi raksturoja visā basketbola sabiedrībā valdošo viedokli par pārākumu pret bulgāriem. Neliels uztraukums bija vien par to, vai izdosies uzvarēt ar septiņu punktu pārsvaru, lai dalību finālturnīrā nodrošinātu jau pirms pēdējās kārtas.

Šādā noskaņā aizritēja arī spēles pirmās trīs ceturtdaļas, kurās Latvijas basketbolisti šķietami kontrolēja notikumus laukumā, lai gan sešu septiņu punktu pārsvars te bija, te zuda. Trešās ceturtdaļas vidū Dairis Bertāns ar tālmetienu panāca pat 13 punktu pārsvaru, tomēr drīz vien ar diviem "trejačiem" pēc kārtas intrigu atjaunoja bulgāru naturalizētais amerikānis Dī Bosts. Diemžēl spriedzes situācijā pēdējā spēles ceturksnī Latvijas komandā neatradās spēlētājs, uz kuru paļauties uzbrukumā. Ierastajiem līderiem bumba grozā nekrita, bet pārējie no tās centās tikt vaļā kā no karsta kartupeļa. Bulgāri pirmo reizi galotnē vadību pārņēma četras minūtes pirms spēles beigām, un, lai gan latviešiem bija virkne iespēju ne tikai atgūt pārsvaru, bet arī to nostiprināt, tās palika neizmantotas, un Bulgārija varēja līksmot pēc Aigara Šķēles pēdējā metiena.

"Ja ielaidām 66 punktus, tad aizsardzībā nespēlējām slikti. Uzbrukums nebija pietiekami labs," treneris Štelmahers pēc sakāves neizplūda analīzē, taču ļāva noprast, ka liela nozīme bijusi komandu treniņnometnes garumam. Bulgāri teju pilnā sastāvā gatavojās jau kopš aizpagājušās nedēļas vidus, turpretim latviešiem bija vien seši treniņi, bet potenciālie līderi Jānis Timma un Dairis Bertāns pievienojās tikai pirmsspēles dienā. Iespējams, tāpēc arī viņu spēles laiks izšķirošajos brīžos bija neliels, tomēr arī pārējiem spēlētājiem neizdevās realizēt savas iespējas pēdējā ceturtdaļā, kurā Latvijas komanda guva vien sešus punktus.

Latvijas izlase ciklu beigs pirmdien ar spēli pret Grieķiju, kurai vairs nebūs nozīmes cīņā par finālturnīru. Tās tiešraide pulksten 19.30 TV6 kanālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi