Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lasmanis Big3 līgā debitē ar 18 punktiem un uzvaru

Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis svētdien debitēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3", ar 18 punktiem sekmējot "Aliens" komandas uzvaru.

"Aliens" sezonas pirmajā mačā Čikāgā ar rezultātu 52:44 (27:15) uzvarēja "Enemies".

Tieši Lasmanis guva spēles pirmos trīs punktus, iemetot tālmetienu trīs punktu vērtībā. Turpinājumā "Aliens" komandas rezultātu lielākoties veidoja Dušans Buluts, bet Lasmanis nākamo reizi atzīmējās, realizējot soda metienu par kavētu tālmetienu (17:8). Tieša ar Lasmaņa vēl vienu tālmetienu "Aliens" pirmā sasniedza puslaika robežu jeb 25 punktus un komandas devās pārtraukumā - 27:15.

Lasmanis ar "trejaci" guva komandas pirmos punktus arī otrajā puslaikā (30:17), bet pirmo divpunktu metienu latvietis realizēja pēc caurgājiena (34:17). Vēlāk pēc 13:2 "Enemies" komandas izrāviena Lasmanis atbildēja ar metienu no groza apakšas un atjaunoja pārsvaru līdz astoņiem punktiem (38:30). Pēc vēl viena Lasmaņa caurgājiena izdevās atgriezties priekšā ar desmit punktiem (42:32). 

Mača noslēdzošajā fāzē "Enemies" vairākas reizes pietuvojās līdz mīnus pieciem punktiem, tomēr "Aliens" vadību noturēja un Buluts pielika punktu spēlei ar precīzu tālmetienu - 52:44.

"Big3" līgā uzvarai nepieciešami 50 punkti un vismaz divu punktu pārsvars. Spēles laiks ir neierobežots, bet vienam uzbrukuma ir atvēlētas 14 sekundes. Vēl viena no būtiskākajām atšķirībām no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīriem, ir tā, ka "Big3" līgā ir ne tikai trīspunktu metiens, bet arī četru punktu metiens.

Uzreiz pēc spēles Lasmanis dosies uz lidostu, lai jau pirmdien pievienotos Latvijas 3x3 basketbola valstsvienībai Pasaules kausā, kas nākamnedēļ notiks Beļģijas pilsētā Antverpenē.

Pēc Pasaules kausa Lasmanis atgriezīsies "Aliens" komandā un piedalīsies nākamajos "Big 3" sezonas sabraukumos, kas norisināsies katru nedēļas nogali līdz augusta sākumam, kad paredzēts fināls.

"Aliens" treneris ir Riks Mahorns, kurš kopā ar Detroitas "Pistons" 1989.gadā izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas čempiontitulu. "Aliens" sastāvā bez Lasmaņa ir divi serbi, komandas kapteinis Dušans Buluts un Tomislavs Ivoševs, kā arī divi amerikāņi Dešons Stīvenss un Ādams Drekslers. 

"Enemies" komandu vada trīsreiz NBA Visu zvaigžņu mačā spēlējušais Gilberts Arenass, kura pakļautībā ir 2018.gada NBA čempions Niks Jangs, Aizija Ostins, Elija Stjuarts, Seks Henrijs un Igaunijā un Lietuvā spēlējušais Kīts Bensons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi