Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas basketbolistes Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē uzvar Horvātijas izlasi

Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien Rīgā 2021.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē pārspēja Horvātiju, izcīnot otro panākumu grupā.

Latvija pārspēja Horvātiju ar 83:69 (23:12, 21:15, 17:27, 22:15).

Rezultatīvākā Latvijai ar 20 punktiem bija Elīna Babkina, kura iemeta 11 no 14 soda metieniem. Viņai arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas Anetei Šteinbergai, 14 punkti Karlīnei Pilāberei, 11 punkti tika Kitijai Laksai.

Viešņām 25 punktus sakrāja Ivana Dojkiča, kura realizēja 18 no 20 soda metieniem. Ar "double-double" izcēlās Ana Marija Begiča, kura guva 12 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

Latvijas basketbolistes saņēma 30 personiskās piezīmes, viešņas - 27. Latvijas komandā ar piecām piezīmēm maču priekšlaicīgi beidza Šteinberga, Pilābere un Ilze Jākobsone, kamēr Horvātijai tādas bija divas - Adrijana Cvitkoviča un Klaudija Periša.

Latvijas izlase uzsāka cīņu pret grupas līderēm ļoti apņēmīgi, ne reizi neļaudama izvirzīties viešņām vadībā. Turklāt horvātietēm sākumā nesekmējās ar metieniem. Cvitkoviča ar diviem soda metieniem 26 sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām panāca 12:23, bet nākamos punktus viešņas guva vien otrās ceturtdaļas sestajā minūtē, kad rezultāts jau bija 38:12 Latvijas labā.

Pēc precīza Karlīnas Pilāberes divpunktu metiena mājinieces panāca ari 41:14, bet tad Horvātijas izlase sāka ofensīvu, kas vainagojās ar pietuvošanos līdz 54:61 pēc precīza Ivanas Dojkičas trīspunktnieka.

Tuvāk viešņas netika, tomēr pirmajā spēlē pirms gada iekrātos mīnusus (65:83) atspēlēt neizdevās.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvija ar 67:73 piekāpās Vācijai, bet Horvātija ar 80:62 uzveica Ziemeļmaķedoniju.

Salīdzinot ar 2019.gada nogalē aizvadīto maču, Latvijas valstsvienības sastāvu pastiprinājusi Anetes Šteinbergas, Kitijas Laksas un Ievas Pulveres atgriešanās ierindā, bet pietrūkst savainotās Aijas Klakockas. 

Horvātijas izlases sastāvā spēlē ar Ziemeļmaķedoniju (80:62) piedalījās astoņas spēlētājas, kuras bija ierindā arī pērn, tai skaitā Latvijai lielas problēmas sagādājušās saspēles vadītāja Ivana Dojkiča un Anna Marija Begiča. Toties patlaban ierindā nav Ivas Slonjsakas, Ivanas Tikvičas un Ivas Brkičas, kuras pērn trijatā sameta 32 punktus.

Sestdienas agrajā spēlē Vācija pārspēja Ziemeļmaķedoniju ar 74:59 (17:13, 12:20, 21:14, 24:12).

Uzvarētājām pa 22 punktiem guva Laura Hebekere un Leonija Fībiha, kurai arī septiņas atlēkušās bumbas. Ziemeļmaķedonijai lieliska spēle padevās Andželikai Mitrašinovikai, kura sakrāja 23 punktus, kā arī sešas rezultatīvas piespēles.

Pēc četrām kārtām pa trim uzvarām ir Vācijai un Horvātijai, divi panākumi ir Latvijai, bet bez uzvarām ir Ziemeļmaķedonija.

Divas pēdējās kārtas paredzēts izspēlēt sabraukumā februāra sākumā (rīkotājus nosauks decembrī). 2021.gada jūnijā Spānijā un Francijā par medaļām un ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņu varēs cīnīties deviņu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Šī gada beigās un nākamā gada sākumā valstsvienības FIBA rīkotās spēles aizvadīs vienā norises vietā, nevis mājās vai viesos, kā tas notika ierasti. Jaunie noteikumi paredz, ka spēles netiks aizvadītas viesos vai mājās, bet gan vienā norises vietā, par ko iepriekš FIBA būs jāvienojas ar konkrēto valsti, kas apņēmusies uzņemt mačus. Norises vietā būs jāveic Covid-19 testi, kā arī jāievēro strikts pārvietošanās režīms, jo komandas dzīvos "burbulī".

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Elīna Babkina (Orenburgas "Nadežda", Krievija), Ilze Jākobsone, Ieva Pulvere, Kitija Laksa, Karlīne Pilābere, Kate Krēsliņa (visas - "TTT Rīga"), Paula Strautmane (Pēčas "Pecs", Ungārija), Luīze Šepte ("Latvijas Universitāte"), Anete Šteinberga (Stambulas "Galatasaray:, Turcija), Zenta Meļņika (Upsalas "KFUK-KFUM", Zviedrija), Kristīne Vītola (Miškolcas DVTK, Ungārija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi