Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas basketbolisti eliti izaicinās desmito reizi

Skatuve ir gatava un gaida galveno aktieru, basketbolistu, un līdzjutēju ierašanos. Sešas Eiropas čempionāta Rīgas grupas komandas jau ieradušās Latvijas galvaspilsētā un pamazām iemēģina Arēnas Rīga jauno grīdu. Trīs Baltijas valstu, kā arī Ukrainas, Beļģijas un Čehijas komandas sestdien sāks cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā. Uz izslēgšanas turnīru Lillē dosies četras labākās grupas komandas, ceturtdien lasāms avīzē Diena.

Pēdējās dienas faktiski visām 24 komandām aizritējušas optimālā sastāva noteikšanā un pēdējo lieko spēlētāju atsijāšanā. Šī ir viena no nedaudzajām jomām, kurā latvieši šoreiz ne tuvu nav pirmrindniekos, jo sastāvā joprojām ir piecpadsmit spēlētāju. Lai gan priekšsacīkstēs valstsvienība spēlē savās mājās, treneri lēmuši komandai dzīvot vienkopus čempionāta režīmā.

Latvijas izlasei šis būs desmitais Eiropas čempionāts kopš neatkarības atjaunošanas, un šajā ziņā no grupas konkurentiem mūs pārspēj vienīgi dienvidu kaimiņi lietuvieši. Tiesa, lai kā latvieši dažkārt sevi gribētu pieskaitīt Eiropas basketbola elitei, sausie fakti par to neliecina, jo tikai 2001. gadā valstsvienībai izdevās iekļūt labāko astoņniekā, bet Latvijas cīņas par medaļām joprojām jāmeklē tālajos pirmās neatkarības laika arhīvos.

Salīdzinot ar iepriekšējo finālturnīru 2013. gadā, priecē vairāku komandas kodola spēlētāju nostiprināšanās Eiropas augstākā līmeņa komandās un pieaugošais Eirolīgas dalībnieku skaits. Tiesa, šajā ziņā vairāk prieka ir par ārējās līnijas spēlētājiem, bet tik svarīgie uzbrucēji un centra spēlētāji tik augstā līmenī vēl nespēj sevi apliecināt.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 3.septembra, avīzē Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi