Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-19 basketbolistes cieš smagu sakāvi Pasaules kausa astotdaļfinālā

Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlase trešdien Taizemes pilsētā Bangkokā Pasaules kausa (PK) astotdaļfinālā ar rezultātu 34:67 (7:23, 13:13, 6:17, 8:14) kapitulēja pērnā gada Āfrikas U-18 čempionei Mali.

Tādējādi Latvijas jaunās basketbolistes meistarsacīkstes turpinās ar cīņām par 9.-16.vietu.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar septiņiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Māra Mote. Tikmēr pretiniecēm ar 19 punktiem un 22 atlēkušajām bumbām izcēlās Sika Konē.

Latvietes šajā mačā iemeta vien 13 metienus no spēles (22,03%) un tikai vienreiz stājās uz soda metienu līnijas.

Latvietes pēc pretinieču 16 punktu izrāviena jau pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar 19 punktiem, bet spēles pirmās desmit minūtes zaudēja ar 7:23. Otrā ceturtdaļa ritēja līdzīgi, bet Mali basketbolistu pārsvars cīņā zem groziem un labāka metienu precizitāte ļāva Āfrikas čempionēm pirmo puslaiku uzvarēt ar 36:20.

Spēles trešajā ceturtdaļā latvietes tikai divreiz iekaroja grozu, to paveicot vienīgi no distances, kā rezultātā pretinieču pārsvars sasniedza jau 27 punktus (26:53). Noslēdzošajā desmitminūtē Latvijas jaunās basketbolistes nespēja sadzēst iespaidīgo deficītu un cieta zaudējumu ar rezultātu 34:67.

Pasaules meistarsacīkstes latvietes iesāka ar 65:54 uzvaru pār Kanādas izlasi, bet otrajā duelī ar 74:57 pārspēja Taizemi, kamēr pēdējā grupu turnīru spēlē ar 68:54 pārspētas pērnā gada Āfrikas U-18 vicečempiones no Mozambikas. Tikmēr Mali izlase B apakšgrupā pirmajā mačā ar 52:55 piekāpās Argentīnai, otrajā spēlē ar 62:72 zaudēts Ķīnai, bet pēdējā duelī ar 40:69 piedzīvota graujoša sagrāve pret Beļģijas valstsvienību.

Latvijas izlase ar trim uzvarām trīs spēlēs grupu turnīru noslēdza pirmajā vietā, kamēr Mali piedzīvoja trīs zaudējumus, ieņemot pēdējo -ceturto - vietu.

Sacensību pirmajā posmā komandas aizvadīja pa trim spēlēm grupas turnīrā, noskaidrojot komandu reitingu. Pēc tam sāksies izslēgšanas spēles - astotdaļfināli, ceturtdaļfināli par 1.- 8.un 9.-16.vietu, pusfināli un finālspēles.

Latvijas U-19 izlase šajās sacensībās startējusi tikai vienu reizi, kas notika 2017.gadā, kad latvietēm izdevās izcīnīt desmito vietu.

Kopumā pasaules kausos Latvijas izlases startējušas septiņas reizes - labākais rezultāts tika sasniegts 2003. un 2017.gadā, kad attiecīgi U-21 puiši un U-17 meitenes ieguva astoto vietu.

Dalību arī šī gada PK izcīņā latvietes nopelnīja pērn, kad Eiropas U-18 čempionātā Latvijas izlase izcīnīja augsto ceturto vietu. Tikmēr puišu U-19 izlase šogad PK ierindojās 12.pozīcijā.

Latvijas valstsvienība pirms gaidāmajām sacensībām Stambulā aizvadīja trīs pārbaudes spēles, visās ciešot zaudējumus. Pirmajā ar 50:54 zaudēts Zviedrijai, turpinājumā ar 49:61 atzīts Turcijas izlases pārākums, bet noslēdzošajā spēlē ar 58:71 ciesta sakāve pret Bulgārijas izlasi. Tomēr izlasei šajās spēlēs nevarēja palīdzēt vairākas spēlētājas, kuras vēl turpināja dalību Eiropas U-18 čempionātā.

Šogad izlasei nevarēs palīdzēt talantīgā Aleksa Gulbe, kas nolēmusi startēt tikai vienās starptautiskajās sacensības. Viņas sniegumu varēs vērot Eiropas U-20 čempionātā, kas norisināsies Čehijas pilsētā Klatovijā no 3. līdz 11.augustam.

Pieredzes bagātākās šajā izlases modelī ir Jete Nulle, Laura Meldere un Māra Mote, kurām šī būs jau trešā PK izcīņa karjerā. Tikmēr pārējām spēlētājām netrūkst pieredzes Eiropas čempionātos, kamēr Mote pat paspējusi piedalīties Eirolīgas spēlēs, bet Meldere un Alise Markova aizvadīto sezonu pavadīja Itālijā.

Tikmēr pirmo reizi izlasi vada Matīss Graudiņš, kuram asistē ilggadējais jauniešu izlašu treneris Ainārs Čukste, kurš jūlija sākumā aizveda Latvijas U-18 basketbolistes līdz Eiropas čempionāta septītajai vietai.

 

Top komentāri

vārds
v
Neizprotamais meiteņu basketbols...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi