Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-20 basketbolistes piekāpjas Beļģijas izlasei

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase trešdien Eiropas čempionāta astotdaļfināla mačā ar 42:48 (5:17, 13:15, 12:8, 12:8) piekāpās B grupas uzvarētājai Beļģijas izlasei un sacensību turpinājumā spēlēs par 9.-16.vietu.

Rezultatīvākā ar desmit punktiem bija Aleksa Gulbe, deviņi punkti un sešas pārtvertas bumbas Luīzei Šeptei, astoņi punkti Nikolai Ozolai, bet ar 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Janeta Rozentāle, kura guva četrus punktus.

Jau pirmajā ceturtdaļā pretinieces attaisnoja favorītu lomu, uzņemdamās vadību. Latvijas izlases basketbolistes reti tika labās punktu gūšanas pozīcijās. Individuāli meistarīgākās pretinieces neļāva sevi apspēlēt viens pret vienu, bet latviešu metieniem, no kuriem daudzi tika izpildīti grūtās situācijās, trūka precizitātes. Nekādi nespējot iekarot beļģiešu grozu, pirmajās desmit minūtēs latvietes iekrāja 12 punktu deficītu - 5:17. Turpmāk cīņa bija daudz līdzvērtīgāka, puslaika pārtraukumā dodoties ar rezultātu 18:32.

Otrā puslaika sākumā latvietēm padevās vairāki veiksmīgi uzbrukumi, samazinot rezultāta starpību līdz deviņiem punktiem - 26:35, kas lika Beļģijas izlases vadībai ķertiem pie minūtes pārtraukuma. Pēc tā Latvijas izlases pretinieces uzbrukumā pārsvarā paļāvās uz savu līderu Bilijas Masejas un Loras Devosas pūlēm, kamēr Latvijas izlasei arvien biežāk padevās sekmīgi caurgājieni, un trešo ceturtdaļu izdevās uzvarēt jau latvietēm - 12:8.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā ar Paulas Mauriņas, Šeptes un Gulbes pūlēm Latvija ar 8:1 izrāvienu bija pietuvojusies beļģietēm vairs tikai viena precīza metiena attālumā - 38:41. Tomēr cerības uz panākumu lielā mērā izdzēsa Devosas precīzs tālmetiens divas minūtes un deviņas sekundes pirms mača beigām - 46:38 Beļģijas labā. Latvietes turpināja sīksti pretoties, taču bija spiestas piekāpties spēles favorītēm ar 42:48. Savukārt triju čempionāta labāko atlēkušo bumbu ieguvēju (Maseja, Devosa, Rozentāle) mačā šajā statistikas rādītājā labākas ar 40:39 bija Latvijas basketbolistes.

"Gan plusi, gan mīnusi bija tie paši, kas visā turnīra gaitā. Problēmas rada gan bumbas kontrole un nogādāšana vajadzīgajā vietā un brīdī, gan trāpīšana grozā arī no ērtām pozīcijām. Pozitīvi tas, ka cīnāmies, nepadodamies un spējam panākt lūzumu. Diemžēl nespējām izmantot reālas iespējas, lai pabeigtu labi iesākto," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē galvenā trenera Aigara Neripa teikto.

"Pret meitenēm nav pretenziju par attieksmi un cīņassparu, diemžēl jūtams, ka līderēm sezonas laikā acīmredzot bijis maz tik atbildīgu spēļu un tagad sniegumu ietekmē stress. Skatāmies video savas un pretinieču spēles, runājam, taču laukumā jāizdara lietas, pie kurām treneris vairs nevar palīdzēt," stāsta Nerips.

Ceturtdien, 8.augustā, pēc Latvijas laika plkst.16.45 latvietes ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu cīnīsies ar Nīderlandes valstsvienību, kura astotdaļfinālā ar 48:59 piekāpās Polijai.

"Nīderlandes izlases zaudējums Polijai ir pārsteigums, ja skatās pēc grupu turnīra rezultātiem, bet likumsakarība pēc tā, kas notika laukumā. Dažas neveiksmīgas epizodes, iniciatīvu pārņēma polietes un pelnīti uzvarēja. Nīderlandiešu sastāvā ir vairākas spēlētājas, ar kurām tikāmies pērn astotdaļfinālā (73:77). Arī viņu līdere Ilse Kujta – meistarīga ārējās līnijas spēlētāja, kas jau darbojas pieaugušo izlases līmenī. Viens no uzdevumiem - ierobežot viņu. Un jāatrod savs ritms uzbrukumā," secina Nerips.

Jau ziņots, ka grupu turnīrā Latvijas izlase ar 51:61 piekāpās Serbijai, ar 51:53 atzina Portugāles pārākumu un ar 41:62 zaudēja Spānijai. Nīderlande D grupā ar 75:72 uzveica Itāliju, ar 70:59 - Vāciju un ar 35:86 atzina Francijas izlases pārākumu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvija aizvadīja četras spēles, pa divām reizēm spēkojoties ar Vāciju (62:55 un 59:45) un Lietuvu (56:60 un 71:51).

No Latvijas izlases spēlētājām Aleksai Gulbei šis ir jau septītais Eiropas čempionāts jaunatnes izlasēs, savukārt savās sestajās meistarsacīkstēs spēlē Nikola Ozola un Luīze Šepte, kura šovasar palīdzēja arī pieaugušo valstsvienībai. Ozola šovasar spēlēja arī Latvijas U-19 izlasē Pasaules kausā, bet Anita Miķelsone, Una Šteinharde un Paula Mauriņa piedalījās Eiropas U-18 čempionātā. Iespēja spēlēt U-19 Pasaules kausā bija arī Gulbei, bet viņa izvēlējās palīdzēt U-20 izlasei Eiropas čempionātā.

Aigars Nerips U-20 izlasi vada piekto gadu pēc kārtas, labāko rezultātu sasniedzot 2016.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta. Pērn latvietes viņa vadībā izcīnīja 11.vietu.

Šī gadugājuma komanda pirms četriem gadiem U-16 čempionātā izcīnīja piekto vietu un ieguva tiesības spēlēt U-17 Pasaules kausa izcīņā. Pirms diviem junioru konkurencē bija 13.vieta.

Eiropas U-20 čempionāti sieviešu komandām notiek kopš 2000.gada, un tieši šajā vecuma grupā Latvijas komandas sasniegušas labākos panākumus. 2005., 2009. (abas reizes galvenais treneris Ainārs Čukste) un 2010.gadā (Mārtiņš Zībarts) izcīnītas bronzas medaļas, bet 2002. gadā ceturtā vieta un ceļazīme uz pasaules U-21 čempionātu.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Nikola Ozola, Ance Laila Zeidaka, Anita Miķelsone (visas - TTT Rīga - Juniores), Una Šteinharde, Paula Mauriņa, Elīna Agnese Sičeva (visas - TTT Rīga - Kadetes), Luīze Šepte, Janeta Rozentāle (abas - Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Ļiza Čumika (Rīgas Stradiņa Universitāte), Aleksa Gulbe (Indiānas Universitāte, NCAA), Raivita Koreņika (Saldus), Emīlija Krista Grava (Vāgnera Koledža, NCAA).

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi