Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LBS kopā ar NBA un FIBA rīkos jauno talantu nometni

Latvijas Basketbola savienība (LBS) sadarbībā ar Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) un Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) pirmo reizi valstī rīkos jauno talantu nometni Basketball Without Borders (BWB), informē organizācija. Nometne Elektrum Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā, notiks no 9. līdz 12.jūnijam. Tā jau būs 18. šāda veida nometne Eiropā, bet pirmo reizi tā norisināsies tieši Latvijā.

BWB Europe 2019 pulcēs labākos basketbola spēlētājus un spēlētājas līdz 17 gadu vecumam no visas Eiropas, lai mācītos no NBA un FIBA spēlētājiem un treneriem, kā arī sacenstos pret labākajiem jaunajiem basketbolistiem reģionā. BWB Europe sevī ietvers arī NBA Cares un junioru NBA aktivitātes sadarbībā ar Rīgas organizācijām.

Pirmā BWB Europe nometne Eiropā notika 2001.gada jūlijā. Slavenais serbs Vlade Divacs un horvāts Tonijs Kukočs ar komandas biedriem no Dienvidslāvijas basketbola izlases apvienojās, lai Itālijas pilsētā Trevīzo strādātu kopā ar 50 jauniešiem no Bosnijas un Hercogovinas, Horvātijas, Maķedonijas, Slovēnijas, Serbijas un Melnkalnes.

Šīs NBA sezonas komandu pieteikumos 27 spēlētāji ir bijušie BWB nometnes dalībnieki, no kuriem 17 ir no Eiropas. Tie ir tādi basketbolisti kā itālis Danilo Galināri, spānis Marks Gasols un soms Lauri Markanens.

NBA un FIBA kopā ir organizējoši 57 BWB nometnes 36 pilsētās, 28 valstīs un piecos kontinentos. Tā ir uzņēmusi vairāk nekā 3400 dalībniekus no 129 valstīm un teritorijām. Nodarbības vadījuši vairāk nekā 290 pašreizējie vai bijušie NBA/WNBA spēlētāji un spēlētājas, kā arī 230 treneri ar NBA pieredzi no visām 30 komandām. 54 BWB dalībnieki ir draftēti NBA, bet seši nometnes spēlētāji noslēguši līgumus ar pasaules spēcīgākās līgas klubiem kā brīvie aģenti.

"Cenšamies izmantot visas iespējas, lai nostiprinātu Latvijas basketbola pozīcijas starptautiskajā apritē un sporta veida popularitāti valstī. Esam priecīgi, ka mūsu veikums novērtēts, uzticot rīkot prestižo starptautisko jauno talantu nometni. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai nometnes dalībnieki Latvijā lietderīgi pavadītu neaizmirstamas dienas, un slaveno viesu, kā arī jauno talantu vizīte būtu papildus impulss valsts basketbola attīstībai," pauda LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Gandarījumu, ka Latvija pirmo reizi uzņems šo talantu nometni, pauda arī NBA viceprezidente Kima Bohunija.

"Esam priecīgi pirmo reizi BWB nometni rīkot Latvijā un novērtējam LBS paveikto darbu, attīstot augsta līmeņa spēlētājus un basketbolu kopumā. Šī nometne ļaus labākajiem Eiropas jaunajiem talantiem mācīties no pašreizējiem un bijušajiem spēlētājiem un treneriem valstī, kurai ir bagāta vēsture un spoža nākotne šajā sportā," teica Bohunija.

Savukārt FIBA Nacionālo federāciju un sporta direktors Zorans Radovičs izteicās, ka Latvija ir valsts ar stiprām basketbola tradīcijām.

"Latvija ir uzvarējusi pirmajā Eiropas čempionātā 1935.gadā un kopš tā laika izaudzinājusi daudzus augstākās klases basketbolistus. Tas ir liels gods organizēt BWB programmu valstī, kurai ir tik ilgstošas un veiksmīgas attiecības ar šo sporta veidu. Mēs gaidām iespēju pārbaudīt perspektīvākos puišus un meitenes no Latvijas un Eiropas," sacīja Radovičs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi