Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājas basketbolistes atvainojas par rupjību Eiropas Sieviešu basketbola līgas mačā

Liepājas/LSSS komanda atvainojusies par divu spēlētāju rupjībām nedēļas nogalē notikušajā Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) spēlē.

Liepājnieces sestdien Krievijas pilsētā Siktivkarā ar 62:88 piekāpās Maskavas "Dinamo" basketbolistēm.

Mača nogalē pēc Enijas Meļķes pārkāpuma "Dinamo" basketboliste Olga Omeļčenko nokrita uz grīdas. Pēc pārkāpuma Omeļčenko mēģināja trāpīt ar bumbu latvietei, uz ko Meļķe atbildēja ar vieglu spērienu guļošajai pretiniecei. Komandas iesaistījās asumos un Omeļčenko saņēma vēl vienu vieglu spērienu no Ketijas Vihmanes.

Sašutumu par kāju vicināšanu nekavējoties pauda Liepājas komandas galvenais treneris Kaspars Mājenieks, kurš devās laukumā sabārt savas basketbolistes, bet incidentā iesaistītā trijotne tika izraidīta no zāles.

Komandas publicētajā paziņojumā Meļķe un Vihmane pauž nožēlo par spēles laikā notikušu starpgadījumu.

"Publiski vēlamies atvainoties par savu neadekvāto rīcību visai Maskavas "Dinamo" komandai, tās treneriem un pavadošajam personālam. Vēlamies atvainoties arī EWBL organizatoriem, kā arī "Liepājas basketbols" kluba vadībai, līdzjutējiem un atbalstītājiem. Treneris mums māca spēlēt agresīvi, ātri un nepadoties nevienā situācijā, bet tas neattaisno mūsu rīcību, absolūti atzīstam savu vainu un nožēlojam izdarīto," teikts abu basketbolistu paziņojumā.

Par incidentu atvainojas arī komandas galvenais treneris Kaspars Mājenieks.

"Esmu treneris, kas liek spēlēt mūsdienīgu, ātru, agresīvu basketbolu. Esmu treneris, kas māca spēlēt asi, tanī pat laikā gudri. Esmu treneris, kas māca spēlētājām aizstāvēt savas komandas biedrenes, jo mēs esam komanda, mēs esam vienots veselums. Bet es nekad neatbalstīšu formu, kādā tas tika darīts šajā spēlē. Aizstāvot komandu un komandas biedrenes ir jācenšas konfliktu novērst, nevis to vēl vairāk attīstīt, kā tas notika šajā reizē. Mācu nepakļauties provokācijām, jo tas ne pie kā laba nevar novest. Diemžēl tajā brīdī emociju karstumā, rīcības bija spontānas, instinktīvas un neloģiskas," klubs citē Mājenieka teikto.

Viņš pēc spēles veicis audzinoša rakstura sarunas gan ar visu komandu, gan ar abām spēlētājām personiski.

"Zinu, ka meitenes tāpat kā es nožēlo notikušo un darīs visu, lai šādas situācijas vairs nepieļautu. Publiski vēlos atvainoties visai Maskavas "Dinamo" komandai. Vēlos atvainoties arī EWBL organizatoriem, kā arī "Liepājas basketbols" kluba vadībai, līdzjutējiem un atbalstītājiem. Kā arī vēlo atvainoties visai Latvijas basketbola sabiedrībai, ka esam kompromitējuši sporta veidu, ko mēs visi mīlam un cienām," raksta Mājenieks.

"Liepājas"/LSSS komanda EWBL piecās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru, kas A grupā dod septīto vietu starp astoņām vienībām.

Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas četras labākās komandas un "play-off" cīņas paredzētas no 20.janvāra līdz 1.martam. Savukārt finālčetrinieka turnīrs iecerēts 21. un 22.martā.

Iepriekšējā sezonā "TTT Rīga" finālā ar 73:63 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki". Rīdzinieces šajā sezonā koncentrēsies Eirolīgas turnīram, tādējādi EWBL nestartēs.

Šis turnīrs agrāk bija pazīstams kā Austrumeiropas sieviešu basketbola līga, bet ar iepriekšējo sezonu tam dots globālāks nosaukums. Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

Top komentāri

Kauns trenerim
K
Treneris teica-Aizstāvot komandu un komandas biedrenes ir jācenšas konfliktu novērst, nevis to vēl vairāk attīstīt, kā tas notika šajā reizē. Ja paskatās video,tad jautājums trenerim,kurš te ko novērsa? No paša sākuma Krievijas spēlētāja ,rupji pārkāpjot noteikumus, tika nogāzta gar zemi pēc kā Divas Latvijas izlases basketbolistes nospārdīja ar kām Krievijas sportistu. Latvijas basketbola valdībai jāatkājas pēc šī gadījuma,jo saprotams,ka tā ir Latvijas basketbola ikdiena.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi