Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lietuvas basketbolisti izcīna trešo uzvaru; panākums arī itāļiem

Lietuvas vīriešu basketbola izlase otrdien Pasaules kausa finālturnīrā tika pie savas trešās uzvaras trīs spēlēs un uzvarēja D grupā. Tikmēr Itālija uzvarēja Filipīnas un ieņēma otro vietu A grupā.

Lietuva cīņā par pirmo vietu grupā ar 91:71 (26:27, 22:13, 18:10, 25:21) apspēlēja Melnkalni.

Lietuviešiem 19 punktus, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrājs Roks Jokubaitis, 15 punktus guva Mindaugs Kuzminsks, 11 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Jons Valančūns un desmit punktus guva Igns Brazdeikis.

Melnkalnes komandā 19 punktus guva Nikola Vučevičs, bet pa 13 punktiem - Kendriks Perijs un Marko Simonovičs, kuram arī sešas atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka pirmajā dienas spēlē šajā grupā pie pirmā panākuma tika Ēģiptes basketbolisti, kuri divu līdz šim zaudējušo komandu duelī ar 100:72 pārspēja Meksikas izlasi.

Iepriekš D grupas pirmajā spēlē lietuvieši ar 93:67 pieveica Ēģiptes izlasi, bet Melnkalne ar 91:71 apspēlēja meksikāņus, bet otrās kārtas spēlēs lietuvieši Meksikas izlasi sakāva ar 96:66, un Ēģipte ar 74:89 piekāpās Melnkalnei.

Lietuva ar trim un Melnkalne ar divām uzvarām trijās spēlēs turpinās cīņu par medaļām 16 labāko komandu vidū, bet Ēģipte ar vienu uzvaru un Meksika bez uzvarām - par 17.-32.vietu.

Tikmēr Itālija ar 90:83 (20:23, 28:16, 25:21, 17:23) apspēlēja Filipīnas.

Itāļiem seši spēlētāji sasniedza ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, par rezultatīvāko ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām kļūstot Simonem Fontekio. Džampaolo Riči guva 14 punktus, maču pabeidzot ar piecām personiskajām piezīmēm, bet pa 13 punktiem sakrāja Stefano Tonuts un Marko Spisu, kura kontā arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Pretiniekiem ar 23 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džordans Klārksons, bet 14 punktus guva Dvaits Ramoss.

Jau ziņots, ka Dominikānas basketbolisti otrdien bez zaudējumiem pabeidza grupas cīņas, ar 75:67 pieveicot Angolas izlasi.

Citās grupas cīņās Angola ar 67:81 piekāpās Itālijai, Dominikāna ar 87:81 pieveica Filipīnas un ar 87:82 - Itāliju, bet Angola ar 80:70 pieveica mājiniekus.

Dominikāna ar trim un Itālija ar divām uzvarām trijās spēlēs turpinās cīņu par medaļām 16 labāko komandu vidū, bet Angola ar vienu uzvaru un Filipīnas bez uzvarām - par 17.-32.vietu.

Jau ziņots, ka otrdien E grupā vācieši ar 101:75 pieveica Somiju, bet Austrālija pieveica Japānu ar 109:89, Dominikānas basketbolisti A grupā ar 75:67 pārspēja Angolas izlasi, D grupā pie pirmā panākuma tika Ēģiptes basketbolisti, kuri divu līdz šim zaudējušo komandu duelī ar 100:72 pārspēja Meksikas izlasi, bet Francija cīņā par trešo vietu H grupā pieveica Libānu ar 85:79.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi