Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Lietuvas izlases treneris: Tālmetieni joprojām ir ierocis, ko Latvija izmanto

Kaut Latvijas vīriešu basketbola izlase nav tikai snaiperu komanda, tālmetieni joprojām ir ierocis, ko tā izmanto, uzskata Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Jona Kazlauska palīgs Gintars Krapiks.Svētdienas vakarā Eiropas čempionāta D apakšgrupas mājiniece Latvija plkst.18.30 tiksies ar principiālo pretinieci Lietuvu.

Turnīra pirmajās spēlēs abas komandas sestdien tika pie uzvarām, jo Latvija ar 78:67 pieveica Beļģiju, kamēr Lietuva ar lielām pūlēm ar 69:68 pārspēja Ukrainu."Nebūtu pareizi apgalvot, ka Latvija ir tikai snaiperu komanda, jo mačā ar Beļģiju rezultatīvākais bija no rezervistu soliņa nākušais garais spēlētājs Mārtiņš Meiers, kurš deva lielu ieguldījumu savas komandas uzvarā," pēc svētdienas rīta treniņa Lietuvas žurnālistiem pauda Krapiks. "Tomēr tālmetieni joprojām ir ierocis, ko Latvija daudz izmanto. Tieši tālmetieni izšķīra likteni spēlē ar Beļģiju, bet tas nav vienīgais viņu ierocis.""Gandrīz visi Latvijas izlases spēlētāji var trāpīt no attāluma - ne tikai aizsargi, bet arī garie spēlētāji. Tomēr nedrīkstam tikai uzmanīt perimetru, jo tad Latvija gūs vieglus punktus caurgājienos," uzsvēra Krapiks.Treneris atzina, ka grūtajā spēlē ar Ukrainu dažbrīd Lietuvas izlase rādījusi ļoti labu sniegumu."Nedomāju, ka izgājām laukumā nekoncentrējušies. Pirmajā spēlē redzējāt divas izlases sejas - dažbrīd bijām ļoti labi, bet pēc tam nāca minūtes, kurās visu iepriekš iegūto pārsvaru zaudējām. Gribētos, lai labās minūtes ņemtu pārsvaru pār sliktajām un mēs pārliecinošāk spēlētu visu maču," uzsvēra Krapiks, atzīstot, ka izlases galvenais snaiperis Artūrs Milaknis, kurš 29 gadu vecumā piedalās pirmajā Eiropas čempionātā., bija satraucies. "Spēle bija saspringta un vairāk balstījāmies uz pieredzējušiem spēlētājiem. Čempionāts ir tikko sācies un pirmais mačs nav rādītājs. Katrs, kurš pirmoreiz iznāk laukumā Lietuvas kreklā, jūt satraukumu un nav atšķirība tas ir 29 gadus vecais Milkanis vai 19 gadus vecais Domants Sabonis - katram ir jāpārdzīvo un jāizjūt, ko nozīmē, kad 10 000 skatītāju pirms mača dzied Lietuvas himnu. Tas atstāj iespaidu uz visiem, ja vien neesi robots."Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles līdz 10.septembrim norisinās Rīgā. Tajā Latvija sacenšas ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīrā kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi