Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mērķis aizdzīs nogurumu: Basketbolisti sāk gatavošanos Rio kvalifikācijai

"Esam četru uzvaru attālumā no starta olimpiskajās spēlēs. Tā ir iespēja, kura jāizmanto," Dairis Bertāns, sākot gatavošanās posmu olimpiskajam kvalifikācijas turnīram, raksturo noskaņojumu Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības nometnē. Komanda pirmdien devās uz Valmieru, kur gan ierindā nebūs visu kandidātu, jo daži vēl savu klubu sastāvā cīnās par tituliem citās valstīs. Kvalifikācijas turnīrs no 4. līdz 9. jūlijam notiks Belgradā.

No sākotnējā 25 spēlētāju kandidātu loka dažādu iemeslu dēļ vairāki valstsvienībai šovasar palīdzēt nevarēs. Savainojumi lieguši dalību Kristapam Janičenokam, Ronaldam Zaķim un zināmā mērā arī Armandam Šķēlem, kurš pēc saspringtās sezonas un Latvijas čempionāta finālsērijas nejūtas fiziski gatavs vēl vienam darba ciklam. Komandā nebūs arī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) pārstāvja Kristapa Porziņģa un centra uzbrucēja Iļjas Gromova, kurš devies uz ASV, lai pierādītu savu lietderību pirms NBA drafta. Pirmajos treniņos nebūs arī Jāņa Strēlnieka, Ojāra Siliņa, Kaspara Vecvagara un Dāvja Bertāna, kuri turpina cīņu klubu sastāvā, kā arī Jāņa Timmas, kuram pēc smagās sezonas piešķirtas pāris brīvu dienu. "Šis sagatavošanās posms atšķiras no ierastajiem, jo vairumam tikai nesen beigusies klubu sezona. Parasti zinājām, kādi spēlētāji un kādā kondīcijā ir mūsu rīcībā, cik daudz laika nepieciešams, lai sagatavotos," izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atzina, ka pirmajās dienās ir gana daudz nezināmo, taču treniņnometnes pirmajās dienās Valmierā gatavošanās darba ritms tiks pieskaņots visu gatavībai.

"Šoreiz tiešām ir pavisam citādi, jo visiem vēl ir jūtams nogurums pēc garas sezonas, taču uzreiz jāsāk gatavoties. Mērķis, doma par olimpiādi, mums liks aizmirst nogurumu un dzīs uz priekšu. Tas ir jebkura sportista sapnis!" žurnālistiem uzsvēra Dairis Bertāns.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Latvijas valstsvienības kandidāti
Jānis Strēlnieks (Brose Baskets, Vācija), Kaspars Vecvagars (Žalgiris, Lietuva), Ingus Jakovičs (VEFRīga), Žanis Peiners (Ventspils), Aigars Šķēle (Valmiera/Ordo), Dāvis Lejasmeiers (Kings, Zviedrija), Dairis Bertāns (Bilbao, Spānija), Jānis Blūms (Avellino, Itālija), Kristaps Gludītis (Barons/LDz), Jānis Bērziņš (VEF Rīga), Mārtiņš Laksa (Valmiera/Ordo), Jānis Timma (Zenit), Dāvis Bertāns (Laboral Kutxa, Spānija), Ojārs Siliņš (Reggio Emilia, Itālija), Mareks Mejeris (VEF Rīga), Rolands Šmits (Fuenlabrada, Spānija), Kaspars Bērziņš (Zenit, Krievija), Rolands Freimanis (Kalev/Cramo, Igaunija), Mārtiņš Meiers (VEF Rīga), Anžejs Pasečņiks (Herbalife, Spānija)

Pārbaudes spēles
15., 16.VI pret Franciju (Po)
22., 24.VI pret Tunisiju (Liepājā)
27.VI pret Jaunzēlandi (Rīgā)
28.VI pret Irānu (Rīgā)
Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs
4.VII pret Japānu
5.VII pret Čehiju
8.VII pusfināls
9.VII fināls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi