Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA jaunā sezona, visticamāk, sāksies janvārī un atstās iespaidu uz olimpiskajām spēlēm

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2020./21.gada sezona, visticamāk, sāksies nākamā gada sākumā, kā rezultātā olimpiskajās spēlēs varētu nepiedalīties vairāki vadošie planētas basketbolisti, otrdien atklāja līgas komisārs Edams Silvers.

Silvers sarunā ar televīzijas kanālu CNN atklāja, ka NBA cer nākamajā sezonā aizvadīt 82 spēles, komandām spēkojoties savu skatītāju priekšā.

Līgas komisārs gan norādīja, ka, lai īstenotu šo ieceri, sezonai jāsākas mēnesi vēlāk nekā spekulēts iepriekš, proti, janvārī.

"Mēs teicām, ka jaunā sezona nesāksies ātrāk kā Ziemassvētku laikā, taču arvien biežāk klausos, ko runā ārsts Entonijs Fauci, tāpēc sliecos domāt, ka spēlētāji laukumā dosies vien nākamgad," pauda Silvers. "Mūsu mērķis ir aizvadītu pilnu nākamo sezonu."

NBA marta vidū bija pirmā lielā Ziemeļamerikas profesionālā sporta līga, kas paziņoja, ka Covid-19 radītās pandēmijas dēļ uz nenoteiktu laiku pārtrauc sezonu. 

Sezonas turpinājumu līdzjutēji piedzīvoja 30.jūlijā, kad 22 vienības Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando sākotnēji aizvadīja astoņas regulārā čempionāta spēles, pēc kurām noskaidrojās galējais vietu sadalījums un "play-off" dalībnieces.

Ņemot vērā, ka jaunā sezona varētu sākties vien janvārī, tās izšķirošie mači, visticamāk, noritēs ap jūlija izskaņu, kas nozīmē pārklāšanos ar Tokijas Olimpiādi. Četrgades notikums Japānā sāksies nākamā gada 23.jūlijā.

Silvers neslēpa, ka šāds scenārijs nozīmētu, ka ASV izlase Tokijā startē bez vadošajiem 15 NBA spēlētājiem, taču viņš norādīja, ka valstī netrūkst talantīgu basketbolistu, kuri spētu cīnīties par godalgotām vietām.

NBA patlaban vēl noris konferenču fināli. Rietumos Losandželosas Lakers pret Denveras Nuggets ir vadībā ar 2-1, bet Miami Heat Austrumos ar šādu pat rezultātu ir vadībā pret Bostonas Celtics.

ASV līdz šim no Covid-19 miruši vairāk nekā 200 000 cilvēki, bet vēl 6,8 miljoni inficējušies ar vīrusu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi