Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

NBA līderi Bucks nodrošina uzvaru Austrumu konferencē

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Milvoki Bucks, kas ceturtdien nodrošināja pirmo pozīciju Austrumu konferencē pirms izslēgšanas cīņām, lielākais izaicinājums ir Bucks komanda pati, ceturtdien teica vienības zvaigzne Jannis Adetokunbo.

Bucks uzvarā pār Maiami Heat ar 130:116 (25:34, 31:39, 36:25, 38:18) 25 gadus vecais grieķu uzbrucējs guva 33 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, Bucks atspēlējoties no 23 punktu deficīta.

"Tas mums bija labs izaicinājums," sacīja Adetokunbo. "Ir labi saskarties ar nepatikšanām. Ir labi būt neērtā situācijā, lejā. Ir labi dzīties pakaļ, jo tieši tad jūs kļūstat labāki. Vajadzīgi izaicinājumi, lai jūs varētu pilnveidoties kā komanda."

"Bucks", kurš savu vienīgo NBA titulu izcīnīja 1971.gadā, ar Maiami vienību tāpat kā Toronto, Bostonas, Indiānas un Filadelfijas komandām varētu satikties izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Tomēr Milvoki zvaigzne uzskata, ka "Bucks" galvenā problēma meklējama spēlēšanā atbilstoši komandas potenciālam.

"Droši vien lielākais izaicinājums mums pašiem esam paši," viņš saka. "Kā paši spēlēsim? Cik smagi strādāsim? Vai mēs spēlēsim, atbalstot vienam otru? Vai mēs smagi strādāsim aizsardzībā? Vai mēs pieliksim šīs papildu pūles? Tas viss ir par mums."

Kriss Midltons sakrāja 33 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles, kopā ar Adetokunbo iemetot 22 no 31 metiena no spēles.

Dankans Robinsons guva 21 punktu Heat labā.

Ar bilanci 55-14 Milvoki klubs nodrošināja pirmo vietu Austrumu konferencē, kamēr Heat ir ceturtā Austrumos ar bilanci 43-26. Ar šādu turnīra tabulu Bucks un Heat varētu tikties izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Pēdas savainojuma dēļ Heat spēlēja bez Džimija Batlera, bet potītes savainojuma dēļ - bez Gorana Dragiča, taču Maiami vienība pirmajā puslaikā sameta grozā 13 trīspunktniekus, pēdējo Bamam Adebajo realizējot līdz ar sirēnu un nodrošinot Heat pārsvaru ar 73:56 pret NBA visaugstāk vērtēto aizsardzības komandu.

"Mēs izrunājāmies un otrajā puslaikā spēlējām labāk," sacīja Adetokunbo. "Mēs neļausim viņiem domāt, ka esam vāji. Mēs esam tādi, kādi bijām otrajā puslaikā."

Bucks otro puslaiku atklāja ar 26:8 izrāvienu, panākot 82:81, bet 10:0 izrāviens, panākot pārsvaru ar 104:103 septiņas minūtes un 55 sekundes līdz mača beigām, iesāka 31:8 spurtu.

"Mūsu uzbrukums sākas no aizsardzības," teica Adetokunbo. "Tādi mēs esam kā komanda. Mēs spēlējam vislabāk, kad darbojamies aizsardzībā."

"Zvaigžņu spēle" starp Rietumu konferences pirmo komandu Losandželosas Lakers un Hjūstonas Rockets gan nedaudz zaudēja spožumu, kad Lebrons Džeimss no "Lakers" un Rasels Vestbruks no Hjūstonas sēdēja uz rezervistu soliņa attiecīgi ar cirkšņa un kvadricepsa traumām.

NBA rezultatīvākais spēlētājs Džeimss Hārdens iemeta 39 punktus un apgādāja partnerus laukumā ar 12 rezultatīvām piespēlēm, gūstot arī astoņas atlēkušās bumbas, lai aizvestu Rockets līdz uzvarai pār Lakers ar 113:97 (33:26, 32:30, 29:23, 19:18). Entonijam Deivisam tika 17 punkti un 12 atlēkušās bumbas Lakers labā, kuras spēlētāji iemeta vien divus no 19 trīspunktu metieniem, kamēr Hjūstonas snaiperi realizēja 21 no 57 "trīnīšiem".

"Lielisks sniegums," sacīja Hārdens. "Mēģinām uzlādēties un gatavoties izslēgšanas spēlēm."

Bahamu salu centra spēlētājs Deandrē Eitons guva 23 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet Devins Bukers pievienoja 20 punktus un desmit rezultatīvas piespēles, Fīniksas Suns "burbulī" gūto bilanci uzlabojot līdz 4-0 ar 114:99 (28:23, 24:25, 34:27, 28:24) panākumu pār Indiānas Pacers.

"Suns" bilance tika uzlabota līdz 30-39, Rietumu konferencē atrodoties desmitajā vietā aiz Portlendas "Trail Blazers", kas svinējusi 32 uzvaras 70 cīņās.

Komandas, kas Rietumos finišēs astotajā un devītajā vietā, tiksies "play-in" sērijā no 15. līdz 16.augustam par tiesībām pirmās kārtas spēles aizvadīt pret Lakers.

Damians Lilards guva 45 punktus un 12 reizes rezultatīvi piespēlēja, palīdzot Portlendas komandai pārspēt Denveras Nuggets ar 125:115 (27:26, 35:23, 30:38, 33:28).

Virs Portlendas turnīra tabulas astotajā vietā ar bilanci 32-37 ir Memfisas Grizzlies, bet trešie Rietumos Nuggets bilanci pasliktināja līdz 45-24.

Citā mačā serbu aizsargs Bogdans Bogdanovičs sasniedza karjeras rekordu, gūstot 35 punktus, no kuriem pirmajā ceturksnī - 19, un palīdzēja Sakramento Kings ne tikai apspēlēt Ņūorleānas Pelicans ar 140:125 (49:39, 28:31, 40:33, 23:22), bet arī apsteigt ceturtdienas sāncenšus turnīra tabulā. Abām vienībām ir pa 29 uzvarām 68 mačos, taču 12.vietu tagad ieņem Kings.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" piekāpās Losandželosas "Clippers" ar 111:126 (22:23, 36:36, 29:32, 24:35).

Porziņģis laukumā pavadīja 38 minūtes un 19 sekundes kuru laikā iemeta 30 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja un vienreiz bloķēja pretinieka metienu. Tāpat latvieša rēķinā trīs no septiņiem precīziem tālmetieniem, seši no 12 divpunktu metieniem, kā arī realizēti visi deviņi "sodiņi".

Latvijas izlases spēlētājs pieļāva vienu kļūdu un nopelnīja divas piezīmes. Mavericks ar Porziņģi laukumā guva par četriem punktiem mazāk nekā iemeta pretinieki.

Nākamo spēli Mavericks aizvadīs svētdien, kad tiksies ar līgas spēcīgāko vienību Milvoki Bucks. Dalasas komanda jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

Piektdien Rodiona Kuruca pārstāvētais Bruklinas "Nets" tiksies ar Sakramento "Kings", bet Anžeja Pasečņika un Dāvja Bertāna, kurš gan pēc sezonas atsākšanas spēlēs nepiedalās, Vašingtonas "Wizards" spēlēs ar Ņūorleānas "Pelicans".

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvada astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

Gadījumā, ja komanda, kas Rietumu vai Austrumu konferencē ieņem astoto pozīciju un devītās vietas īpašnieci apsteidz ne vairāk par četriem panākumiem, tai nāksies spēkoties ar vietu zemāk esošo pretinieci. Abi šie klubi aizvadīs mini sēriju līdz divām uzvarām. Komandas, kas uzvarēs, iegūs pēdējo vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA sezona ar 22 komandu līdzdalību no 30.jūlija turpinās Disney's ESPN Wide World of Sports Complex telpās Orlando.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi