Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Nerips: Grieķietes vienmēr mums bijušas neērtas pretinieces

Grieķijas basketbolistes mūsu meitenēm ir neērtas pretinieces, jo var spēlēt dažādās pozīcijās un ir universālas, pirms trešdien Rīgā gaidāmās 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas spēles laikrakstam Diena atzina Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Pēdējos gados ar Grieķiju spēlēts gana bieži. Kādas bijušas galvenās mācības?

Mums šajās spēlēs pēdējos lielajos finālturnīros Grieķiju nav izdevies uzvarēt. Viņas mums allaž bijušas neparocīgas pretinieces, un tā tas patiesībā ir arī šobrīd. Domāju, ka viņas ir mūsu grupas favorītes, kaut vai tāpēc, ka viņu sastāvs mainījies vismazāk, salīdzinot ar pārējām komandām.

Kāpēc viņas mums ir neparocīgas?

Viņas spēlē ļoti plaši. Arī ceturtie un piektie numuri ir ļoti universāli, vairākas spēlētājas var spēlēt ļoti dažādās pozīcijās. Ar to viņas ir ļoti bīstamas. Redzot viņu pirmo spēli ar Somiju, lielākā atšķirība bija tā, ka komanda vairs tik izteikti nespēlēja uz vienas spēlētājas [Evantijas] Maltsi metienu. Bumba krietni vairāk kustējās, un visas viņu spēlētājas bija bīstamas uzbrukumā. Tas ir pat sarežģītāk, jo aizsardzībā vairs nevar koncentrēties uz vienas līderes nosegšanu. Vairāk būs jākoncentrējas uz viens pret vienu aizsardzību.

Grieķietes turnīru sāka ar ļoti pārliecinošu uzvaru pār Somiju.

Šķita, ka grieķietes jau no paša spēles sākuma bija daudz vairāk gatavas spēlēt un uzvarēt. Viņas spēles gaitā 18 reižu pārķēra pretinieču piespēles. Protams, bija arī dažas mazliet nevērīgas Somijas spēlētāju piespēles, bet Grieķijai visas spēlētājas, sākot no pirmā numura un beidzot ar piekto, ir kustīgas. Jābūt piesardzīgiem, nedrīkstam palaist vieglas bumbas.

Kādi būs mūsu trumpji?

Mūsu trumpim jābūt disciplīnai un komandas spēlei. Tikai pēc tam individuālais varējums. Ar individuālu spēli visu maču neizvilksim.

Vai pirms spēles konsultējāties arī ar iepriekšējo Latvijas izlases treneri grieķi Georgu Dikeulaku?

Domāju, ka viņš ir lietas kursā par situāciju Grieķijas komandā. Spēlētājas viņš pārzina noteikti. Bet nevajag aizmirst, ka viņš diezin vai būs par Latviju. Šoreiz ne, tāpēc šis variants atkrita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi