Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Noķēra, bet apsteigt nespēja

Kitija Laksas tālmetieni atjauno intrigu, taču TTT Rīga netiek pie šosezon pirmās uzvaras Eirolīgā.

Atspēlējušas 22 punktu deficītu, TTT Rīga basketbolistes spēles galotnē tomēr nespēja salauzt Skio Famila komandu un arī otrajā FIBA Eirolīgas sabraukuma spēlē piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 72:76. Latvijas čempiones pēdējo spēli Žironas "burbulī" aizvadīs piektdien pulksten 18, kad izaicinās visa turnīra galveno favorītu Jekaterinburgas UGMK. Spēles tiešraide FIBA kanālā portālā YouTube.

Divas dienas iepriekš TTT Rīga spēlētājām izdevās uzturēt augstu intensitāti visas spēles garumā pret laukuma saimniecēm, tomēr enerģijas rezerves tik īsā laika posmā atjaunot neizdevās. Latvijas čempiones pret Skio Famila gan centās jau no pirmajām minūtēm spēlēt agresīvi, taču par to maksāja ar ātri sakrātām piezīmēm. Jau pirmajā ceturksnī tās ierobežoja Kates Krēsliņas un Karlīnes Pilāberes spēles laiku, turklāt pajukusī spēlētāju rotācija atstāja graujošu iespaidu uz precizitāti uzbrukumā. Ilgu laiku tikai Kitijai Laksai izdevās gūt punktus bez soda metienu palīdzības. Pirmajā puslaikā rīdziniecēm gan netrūka arī šādu iespēju, tomēr pretinieces turpināja audzēt pārsvaru, kas līdz puslaika beigām nostabilizējās ap divdesmit punktiem.

TTT Rīga spēlētājas balto karogu pārtraukumā atstāja ģērbtuvē. Ar pamatotu agresivitāti uzbrukumā izdevās sadeldēt deficītu, un trešās ceturtdaļas vidū pirmo reizi spēlē trīspunktu metienu trāpīja Kitija Laksa. Atspēlēšanās gaitā snaipere no distances trāpīja vēl trīs reizes, un četras minūtes pirms spēles beigām Kitijas "trejacis" ļāva pietuvoties līdz minimumam (66:67).

Piezīmju norma izšķirošajos brīžos liedza pilnvērtīgi nostrādāt aizsardzībā, ko Itālijas komandas basketbolistes veiksmīgi izmantoja, vairākkārt iespēlējot bumbu groza apakšā raženajām centra uzbrucējām Sandrīnei Grudā un Natālijai Ahonvai. TTT Rīga basketbolistes pēdējās minūtēs vairākkārt pietuvojās līdz četru punktu atstatumam, tomēr pašu netrāpītie soda metieni, trenera Mārtiņa Gulbja nesavaldība un nopelnītā tehniskā piezīme, kā arī robi aizsardzībā liedza tikt līdz iespējai izglābt spēli.

Lielāko pārsvaru konkurentes guva groza apakšā, no kurienes guva par desmit punktiem vairāk, turklāt Famila spēlētājas kontrolēja arī cīņu par atlēkušajām bumbām, iegūstot tās par 15 vairāk. Rīdzinieču aizsardzība izprovocēja 21 Itālijas komandas kļūdu, tomēr to līdz galam neizdevās izmantot – visā spēlē pēc pretinieču kļūdām Mārtiņa Gulbja vadītā komanda guva tikai par diviem punktiem vairāk (19 pret 17). 

Latvijas komandai Žironas sabraukumā atlikusi spēle pret Jekaterinburgas UGMK, kuru pirms gada Rīgā izdevās pārspēt ar 89:81. Sensacionālā uzvara ir viena no lielākajām atjaunotā kluba vēsturē. Spāņa Migela Mendesa vadītās "lapsas" uzvarēja pēdējās divās Eirolīgas sezonās, kas tika pabeigtas, bet kopā sakrājušas jau piecus šī turnīra titulus. Komanda turnīru sāka ar 83:61 uzvaru pār Famila, bet vēlā ceturtdienas vakarā sagrāva Girona (94:67).

Komandas pieteikumā Žironā gan šobrīd nav dominējošā amerikāņu centra spēlētāja Britnija Grainere un Beļģijas izlases līdere Emma Mēsemana, tomēr UGMK pietiek citu pasaules sieviešu basketbola zvaigžņu ar ASV izlases līderēm Breanu Stjuarti, Kortniju Vanderslūtu un Aliju Kvigliju priekšgalā un Eiropas izcilniecēm Albu Torensu un Mariju Vadejevu atbalsta grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi