Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nolikumā atrunāta aplamība

Rupjas sekretariāta kļūdas dēļ no aizraujošas cīņas par farsu pārvērtās FIBA Čempionu līgas spēle Francijā, kurā VEF Rīga komandai jau pēc pamatlaika beigām tika atņemtas vairākas minūtes iepriekš nepareizi pieskaitīts punkts un liegta iespēja pagarinājumā pacīnīties par uzvaru pār vietējo Cholet (73:74).

"Piešķirot VEF Rīga komandai zaudējumu šādā situācijā, tiek klaji pārkāpts sportiskais princips," paziņoja Latvijas čempionvienība, solot vērsties FIBA ar procesu par spēles norisi un iznākumu. Tiesa, lai cik aplams un nesportisks bijis situācijas risinājums, tas veikts precīzi pēc turnīra nolikuma.

Haosa pamatā bija spēles sekretariāta pieļauta kļūda vairāk nekā sešarpus minūšu pirms ceturtās ceturtdaļas beigām, kad uz spēles tablo rīdziniekiem tika pieskaitīts punkts par Elaidžas Klarensa neprecīzo soda metienu, kā rezultātā spēles galotne tika izspēlēta ar nepareizu rezultātu. Kļūda tika konstatēta tikai pēc pamatlaika beigām, kad VEF komanda bija izrāvusi neizšķirtu un pēdējā uzbrukumā nosargājusi savu grozu.

"Spēlētāji laukumā vadījās pēc datiem uz tablo un norādēm, ko deva spēles tiesneši un sekretariāta galdiņš. Nav pat jāpaskaidro, ka, ja mēs zinātu, kāds ir rezultāts, tad spēles galotni spēlētu citādāk," VEF Rīga pārstāvji norādīja uz lielāko aplamību, piedāvājot šai situācijai objektīvāku risinājumu – papildlaika aizvadīšanu, sākot to ar viena punkta deficītu. Spēles rīkotāji tikmēr uzsvēra turnīra reglamentu. Tas paredz, ka gadījumos, kad spēles rezultāts fiksēts neprecīzi, atbildīgajai personai par to jāziņo nākamajā brīdī, kad spēle ir apturēta.

Neprecizitāte var tikt izlabota arī pēc spēles laika beigām, ja spēles komisārs vēl nav parakstījis protokolu, pat tad, ja tas ietekmē uzvarētāju.

Vīlusies par šādu lēmumu, VEF Rīga komanda laukumu atstāja, pat neatsveicinoties no pretinieka un neierodoties uz pēcspēles preses konferenci. Nākamais mačs Čempionu līgā rīdziniekiem paredzēts 8. novembrī izbraukumā Tenerifē.

Basketbols

FIBA Čempionu līga

Cholet (Francija) – VEF Rīga (Latvija) 74:73 (16:20, 38:32, 61:51)

Cholet: Nzekvezi 15, Kempbels 9, Džounss 6, Bleikss 6, Hrubans 5; Ajaji 16, Salūns 8, Sako 8, Gudū-Sinha 1, De Sousa

VEF: Barea 11, Adamss 9, Pineiro 8, Madsens 7, Bertāns 3; Gulbis 23, Blūms 11, Klarenss 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi