Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta - BK Valmiera un BK Barons svin uzvaras LBL čempionāta spēlēs

Basketbola klubs Valmiera Latvijas basketbola līgas otrdienas spēlē ar 88:66 (46:39) pieveica Ķeizarmežu. Valmieriešiem šī bija ceturtā uzvara līdz šim aizvadītajā septiņās spēlēs, bet rīdziniekiem – astotais zaudējums pēc kārtas.Par turnīra tabulas vienīgajiem līderiem kļuvuši BK Barons basketbolisti, kuri sīvā cīņā ar 78:70 (44:44) spēles izskaņā pārspēja Liepājas lauvas.

Baroniem šis bija piektais panākums turnīra pēc kārtas.Valmierieši laukuma saimnieku statusā cīņu uzsāka ar 9:2 izrāvienu un starpību 7 – 10 punktu robežās saglabāja līdz otrās ceturtdaļas vidum. Tad lielā mērā uz mājinieku kļūdu rēķinā Ķeizarmeža spēlētājiem izdevās starpību vispirms samazināt, bet 17.minūtē uz brīdi arī panākt izlīdzinājumu 36:36. Tomēr ļoti neveiksmīgi aizvadīta pēdējā minūte – septiņi zaudēti punkti pēc kārtas – viesiem maksāja septiņu punktu deficītu, pārtraukumā ejot.Otrajā puslaikā arvien vairāk sāka izpausties favorītu BK Valmiera spēlētāju pārākums. Jau trešās ceturtdaļas vidū starpība pietuvojās 20 punktu atzīmei (61:44). Ceturtā perioda sākumā Ķeizarmežs spēja pievilkt līdz 68:60, taču mājinieki tūlīt pat atbildēja ar 16 punktiem pēc kārtas, izšķirot cīņas iznākumu.

Rezultatīvākais ar 16 gūtiem punktiem Artūrs Valeika BK Valmiera labā guva 16 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. Ķeizrameža labā Mārtiņš Berķis iemeta 23 punktus.

BK Valmiera galvenais treneris Gatis Melderis atzina, ka šī bijusi laba treniņa spēle pirms piektdien gaidāmās spēles pret Liepājas lauvām.

“Jaunajiem spēlētājiem bija labas iespējas sevi parādīt un pieredzējušajiem ļaut atpūsties. Otrā ceturtdaļa līdz galam nepatika, jo pretinieks sameta 25 punktus. Lielāko daļu spēles laika laukumā pavadīja jaunie spēlētāji, kas bija "pārdeguši" gaidot savu iespēju spēlēt pret "Ķeizarmežu". Uznāca laukumā, bet nebija īsti psiholoģiski sagatavojušies. Domāju – jo vairāk viņiem būs šādas spēles, jo stabilāki un pārliecinātāki viņi kļūs."

Liepājas lauvām spēles sākums pret līdzšinējiem LBL čempionāta līderiem BK Barons basketbolistiem neko labu nesolīja – 5.minūtē 2:14. Tomēr pamazām liepājinieki starpību deldēja, un otrās ceturtdaļas sākumā jau gandrīz bija panākts līdzsvars (20:21). Līdz lielajam pārtraukumam veiksmes brīži bija te vienai, te otrai komandai, un neizšķirts pēc pirmā puslaika bija likumsakarīgs iznākums.

Otrā puslaika lielāko daļu cīņa ritēja punkts punktā. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Liepājas lauvas bija vadībā 68:66, taču galotni aukstasinīgāk nospēlēja baroni, kuru labā pa 17 punktiem guva Uvis Helmanis un Ivars Timermanis.

(papildināta ar G.Meldera komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LBL čempionāts

BK Valmiera – Ķeizarmežs 88:66 (24:15, 46:39, 67:52)
Valeika 16, Andžejevskis 13, Bērziņš 12 – Berķis 23, Ošiņš 15

Liepājas lauvas – BK Barons 70:78 (16:21, 44:44, 59:57)
Kiseļus 21, Kojeņecs 17, Ansons 14 – Helmanis 17, Timermanis 17, Zorins 16

Turnīra tabula:
BK Barons 5 5 – 0
VEF Rīga 4 4 – 0
Liepājas lauvas 7 4 – 3
BK Valmiera 7 4 – 3
BK Zemgale 6 2 – 4
BK Ventspils 3 1 – 2
Ķeizarmežs 8 0 – 8

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi