Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasečņiks par aizmainīšanu: Godīgi sakot, tas bija neliels pārsteigums

Latvijas basketbolistam Anžejam Pasečņikam, kurš ceturtdien tika izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, vajag progresēt visās pozīcijās, uzskata latvietis.

Jau ziņots, ka Pasečņiku NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando Magic komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas 76ers.

"Godīgi sakot, tas bija neliels pārsteigums," Ziemeļamerikas žurnālistiem par aizmainīšanu teica Pasečņiks, kuram pirms drafta neesot bijušas sarunas ar 76ers komandu.

Basketbolists uzskata, ka viņam vajag kļūt fiziski stiprākam un uzlabot savu spēli aizsardzībā.

"Man vajag progresēt visās pozīcijās. Vajag uzlabot iemaņas, kļūt fiziski spēcīgākam gan kājās, gan ķermenī. Tās ir lietas, uz kurām man šobrīd vajag koncentrēties," skaidroja Pasečņiks.

Bērnībā viņš skatījies video ar tādām līgas zvaigznēm kā Lebronu Džeimsu un Kobi Braientu, cerot, ka pats kādreiz nonāks NBA.

"Tagad esmu šeit un ceru, ka kādreiz bērni skatīsies manus labākos momentus un gribēs kļūt par tādu basketbolistu, kā es," uzsvēra Pasečņiks.

Drafta priekšvakarā tika lauzti šķēpi par Knicks zvaigznes Kristapa Porziņģa aizmainīšanu, taču liepājnieks, kurš ir labs Pasečņika draugs, palika Ņujorkas komandā.

"Zinu, ka viņš nav laimīgs. Viņš man neko neteica, bet viņš vienkārši nav laimīgs. Tas ir viss, ko zinu," teica Pasečņiks.

Pasečņiks pagājušo sezonu aizvadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Grankanārijas Herbalife. Nacionālajā čempionātā viņš 32 mačos caurmērā izcēlās ar 8,0 punktiem un 3,2 atlēkušajām bumbām.

"Man ir vēl divu gadu līgums ar Herbalife. Šajā brīdī domāju tikai par to," atzīmēja Pasečņiks, izvairoties prognozēt, vai jau nākamajā sezonā debitēs NBA.

Patlaban 21 gadu vecais Pasečņiks kļuvis par vēsturē piekto Latvijas basketbolistu, kurš izraudzīts NBA draftā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi