Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Porziņģim 19+10, Mavericks piedzīvo sesto zaudējumu pēc kārtas

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 19 punktus un atzīmējās ar "double-double" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, taču viņa pārstāvētā Dalasas Mavericks cieta zaudējumu, piedzīvojot sesto neveiksmi pēc kārtas.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 108:109 (22:22, 31:25, 29:30, 26:32) zaudēja Fīniksas "Suns" vienībai, kurai priekšpēdējā sekundē uzvaru sarūpēja Devins Bukers.

"Mavericks" šobrīd ir savā garākajā zaudējumu sērijā kopš 2019.gada marta, kad piedzīvoja septiņas neveiksmes pēc kārtas.

Abas komandas savā starpā tikās arī sestdien, kad turpat Dalasā ar 111:105 pārāki bija "Suns" basketbolisti. Sestdien Porziņģim tika dota atpūta.

Porziņģis pirmdien atgriezās laukumā, spēlējot 34 minūtes un 13 sekundes, kas viņam ir lielākais spēles laiks šajā sezonā. Viņš realizēja trīs no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Lielāko daļu jeb desmit punktus viņš guva ceturtajā ceturtdaļā.

Tāpat liepājnieks izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, visas no tām aizsardzībā, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus, pieļāva četras kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" rindās ar 25 punktiem atzīmējās Luka Dončičs, 24 punktus guva Džošs Ričardsons, bet 18 punkti bija Timam Hārdevejam.

Pretiniekiem ar 34 punktiem, deviņām bumbām zem groziem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kriss Pols, pēc četru spēļu izlaišanas ar 24 punktiem atgriezās Devins Bukers, bet desmit punkti un 17 atlēkušās bumbas bija Deandrē Eitonam.

Ceturtajā ceturtdaļā lielākoties vadībā bija "Mavericks" basketbolisti, taču 1,6 sekundes pirms pamatlaika beigām Bukers ar precīzu tālmetienu panāca 109:108. Dončičam bija iespēja izraut mājiniekiem uzvaru, taču atbildes uzbrukumā viņš līdz ar finālsvilpi nerealizēja sarežģītu "trejaci" divu pretinieku ielenkumā.

"Mavericks" ar astoņām uzvarām 21 mačā ieņem 13.vietu Rietumu konferencē, apsteidzot tikai divas komandas, kamēr "Suns" ar 11 panākumiem 19 cīņās ir sestā.

Dalasieši turpinājumā dosies uz Atlantu, kur trešdien tiksies ar "Hawks" komandu, bet pēc tam aizvadīs trīs mājas spēles pēc kārtas, no kurām pirmās divas būs pret Goldensteitas "Warriors".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi