Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Porziņģim 38 punkti Mavericks uzvarā; Bertānam 19 punkti Wizards zaudējumā

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien guva 38 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Dalasas Mavericks komandai uzvarēt Indiānas Pacers. Savukārt Dāvis Bertāns pirmdien guva 19 punktus NBA regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa Vašingtonas Wizards komanda zaudēja Goldensteitas Warriors. Bertāna komandas biedrs Anžejs Pasečņiks šajā spēlē neizgāja laukumā.

Mavericks viesos ar rezultātu 112:103 (25:22, 28:33, 29:22, 30:26) pārspēja Indiānas Pacers.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 36 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, sešus no 13 tālmetieniem un visus 12 soda metienus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju komandā.

Tāpat viņš izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Mavericks ar Porziņģi laukumā iemeta par 18 punktiem vairāk nekā ielaida.

Latviešu basketbolists jau otrajā mačā pēc kārtas sakrāja vismaz 35 punktus un desmit atlēkušās bumbas. Iepriekš 222 karjeras mačos viņam sakrāt šo kombināciju 35+10 izdevies tikai vienreiz.

Porziņģis atkārtoja savu iemesto tālmetienu rekordu. Arī 2018.gada 30.janvārī sportists iemeta sešus tālmetienus. Cietējas lomā bija Bruklinas Nets.

Vēl spēlētājs sasniedza personisko rekordu iemestajos soda metienos. Iepriekš viņam trīsreiz pa spēkam bija desmit šādā veidā iekaroti grozi spēlē.

Nespēlējot Dončičam, 25 punktus uzvarētāju labā pievienoja Tims Hārdevejs juniors un double-double - Dorians Finnijs-Smits, savācot 15 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Pacers vienībā 26 punktus guva Domants Sabonis, kurš arī izcīnīja 12 bumbas zem groziem un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Mavericks ar 31 uzvaru 50 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu konferencē.

Savukārt Dāvja Bertāna pārstāvētā Wizards savā laukumā ar rezultātu 117:125 (36:40, 27:32, 23:27, 31:26) zaudēja Goldensteitas Warriors.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem, piecus no septiņiem tālmetieniem un divus no trim soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Wizards ar Bertānu laukumā iemeta par 11 punktiem vairāk nekā ielaida.

Wizards komandā rezultatīvākais ar 43 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja divas bumbas zem groziem un veica sešas rezultatīvas piespēles.

Warriors vienībā 30 punktus guva Aleks Bērkss.

Tāpat pirmdien NBA regulārā čempionāta spēli aizvadīja latviešu basketbolists Rodions Kurucs. Viņš guva piecus punktus Bruklinas Nets spēlē pret Fīniksas Suns.

Nets savā laukumā ar rezultātu 119:97 (35:31, 20:21, 35:21, 29:24) pārspēja Fīniksas Suns.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja trīs minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienīgo tālmetienu.

Tāpat viņš veica vienu rezultatīvu piespēli. Nets ar Kurucu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Nets komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Kariss Leverts, kurš arī izcīnīja trīs bumbas zem groziem un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Suns vienībā 25 punktus guva Deandrē Eitons.

Nets ar 22 uzvarām 49 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi