Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Porziņģis slavē trenera Banki degsmi, iestājas pret Krievijas rīcību Ukrainā

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Luka Banki degsme un atdeve savam darbam dod enerģiju arī pašiem spēlētājiem, preses konferencē izcēla Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis. Tāpat viņš iestājas pret Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, pirmdien tviterī paziņoja basketbolists.

Jau ziņots, ka pēc ilgāka laika Latvijas izlases rindas ir papildinājis Porziņģis, un, kā pats basketbolists apliecināja preses konferencē, viņš ir gatavs doties laukumā pārbaudes spēlē pret Igauniju, kas paredzēta jau piektdien.

"Man pacilājums ir jau no Serbijas spēles un visa procesa būt kopā ar visiem komandas biedriem un treneri Luku. Patīkamas sajūtas, emocijas un arī enerģija. Vienmēr ir savādāk, kad tu esi kopā ar izlasi, jo par to nemaksā un tu esi šeit, jo gribi te atrasties," teica basketbolists.

Porziņģis atklāja, ka pirmo reizi ar Banki saticies nejauši uz ielas pagājušajā vasarā. "No sākuma es viņu nemaz neatpazinu, bet tad uzreiz arī papļāpājām par to, kā es varētu iederēties izlasē," stāstīja basketbolists. "Un te nu mēs esam pirms Pasaules kausa kvalifikācijas. Es jau tajā laikā jutu viņa degsmi, un to, ka viņš ir gatavs strādāt. Domāju, ka tas dod enerģiju arī spēlētājiem. Pagaidām varu teikt tikai pozitīvus vārdus par visu."

Basketbolists norādīja, ka daļu vasaras trenējies kopā ar bijušo valstsvienības spēlētāju Žani Peineru, kurš pirmdien piedalījās arī basketbola izlases treniņā.

"Žanis patiesībā šeit atrodas pavisam neitrāli. Viņš man visu vasaru palīdzēja, trenējāmies kopā," sadarbību ar Peineru raksturoja Porziņģis. "Kad treneris ieraudzīja, ka Žanis man ir līdzās, viņiem sākās kaut kāda komunikācija. Treneris, zinot, ka viņš arī ir bijis izlasē, uzaicināja Žani klāt kā pa pusei spēlētāju, pa pusei treneri."

Lai arī Porziņģis visu vasaru aizvadīja individuālos treniņus, viņš izcēla, ka piedalīties treniņos ir pavisam savādāk un tajos ir pavisam savādāka intensitāte.

"Vēl ir dažas dienas līdz pārbaudes spēlēm un pēc tam arī līdz svarīgajiem mačiem, tāpēc vēl ir laiks. Bet es jūtu, ka ir diezgan labi. Vēl nedaudz vajag izskriet ar augstu pulsu, lai būtu laba izturība. It kā visu vasaru strādāju, bet darbs individuāli ir vienmuļš, bet tagad uzreiz ar komandu ir savādāk, kaut vai kaut kādas metienu sacensības. Treniņi arī iet daudz vieglāk," norādīja basketbolists.

Porziņģis pēdējo reizi spēlēja Latvijas izlases rindās 2017.gada vasarā, pārstāvot Latviju divās pārbaudes spēlēs un Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pats basketbolists teica, ka viņaprāt, izlasē nav daudz mainījies, taču visi spēlētāji ir palikuši vecāki un guvuši vairāk pieredzes.

"Mainījušās standarta lietas - esam vecāki un pieredzējušāki, arī treneru korpuss ir cits. Es pats tad biju citādāks, ar galvu īpaši nedraudzējos, bet tagad ir nedaudz labāk un es visu daru daudz atbildīgāk," viņš piebilda.

Porziņģa, kā meistarīga spēlētāja, kurš Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadījis jau septiņas sezonas, pievienošanos izlasei gaidīja ne tikai līdzjutēji, bet arī valstsvienība, kas, kā izcēla pats spēlētājs, dod papildu motivāciju laukumā parādīt labāko sniegumu.

"Man patīk tā sajūta, ka no manis kaut ko sagaida un ir jāparāda līmenis. Interesanti ir tas, ka ir tikai divas vai trīs spēles. Ir maz iespējas, lai parādītu sevi, tāpēc tās jāizmanto maksimāli. Jānokoncentrējas un jāparāda labs basketbols. Ja mēs kā komanda izdarām to darbu, kas ir uzvarēt, tad visi tāpat beigās ir priecīgi," stāstīja basketbolists.

Tāpat Porziņģis iestājas pret Krievijas īstenoto karadarbību Ukrainā, pirmdien tviterī paziņoja basketbolists.

Pirmdien notikušajā Latvijas vīriešu basketbola izlases preses konferencē Porziņģim tika taujāts, kāpēc pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā viņam sociālajos tīklos nav neviena ieraksta par šo tematu un vai viņam tagad ir kāds vēstījums, ko nodot saviem sekotājiem.

"Ja godīgi, negaidīju šādu jautājumu. Neesmu tik ļoti zinošs, lai tagad kaut ko normālu pateiktu, tāpēc no šī jautājuma izvairīšos. Man nedaudz vairāk jāpastudē un tad adekvātāk varētu atbildēt uz šo jautājumu," teica Porziņģis.

Basketbolista neskaidrā atbilde izraisīja sašutumu sociālajos tīklos, tāpēc viņš vēlāk tviterī ierakstīja konkrētāku vēstījumu. "Neveiksmīgi izteicos, bet skaidrs, ka mana nostāja ir pret Krievijas rīcību. Ceru, ka viss pēc iespējas ātrāk beigsies," rakstīja Porziņģis.

Pēc pārbaudes spēles pret Igauniju Latvijas valstsvienība 25.augustā "Arēnā Rīga" aizvadīs Pasaules kausa kvalifikācijas maču pret Turciju, bet 28.augustā izbraukumā stāsies pretī Lielbritānijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi