Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Pretī paklupušie favorīti: Latvijas basketbolisti tiekas ar Grieķiju

Divas iespējas Eiropas čempionāta finālturnīru pabeigt ar uzvaru un nodrošināt iespēju turpināt cīņu par olimpisko ceļazīmi dotas Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai. Pirmā no tām būs ceturtdien pulksten 17, kad Lilles priekšpilsētā Vilnēvā d'Askā pretī stāsies viena no šī turnīra izcilniecēm Grieķija. Uzvarētājs ieņems dalītu piekto vietu, bet zaudētāju dienu vēlāk gaidīs izšķirošā spēle par dalību olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā ar Itālijas vai Čehijas basketbolistiem.

Lai gan Latvijas un Grieķijas komandas finālturnīros piedalās regulāri, savā starpā tās Eiropas čempionāta ietvaros tikušās tikai reizi 1993. gadā, kad ar pašreizējiem treneriem Ainaru Bagatski un Robertu Štelmaheru ierindā nākamajiem pusfinālistiem piekāpāmies ar 19 punktu starpību (62:81). Pēdējos gados komandu sniegums virzījies pa atšķirīgu līkni. Grieķi pēc 2005. gada Eiropas čempionu titulu nākamajos divos finālturnīros tika pusfinālā, bet pēc tam sekoja 6. un 11. vieta, savukārt latvieši kopš komandas pārbūves sākšanas ar katru turnīru ieņēmuši arvien augstāku vietu. Pirms diviem gadiem Slovēnijā komandas finišēja dalītā 11. pozīcijā.

Šo turnīru Grieķija sāka kā viena no galvenajām favorītēm un kā tāda arī spēlēja, uzvarot visās priekšsacīkšu spēlēs un astotdaļfinālā pārspējot Beļģiju. Pirmais zaudējums pret spāņiem (71:73) gan bija pusfināla vērtībā, un nu dienvidniekiem jācīnās par vienu no trim atlikušajām ceļazīmēm uz olimpisko kvalifikācijas turnīru.

Latvijas izlases basketbolisti un treneri pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Francijai bija lietišķā noskaņojumā, vienbalsīgi apgalvojot, ka sniegums pret mājiniekiem bijis gana labs, lai varētu cerēt uz labu rezultātu izšķirošajās spēlēs.

"Nav jānokar galva un jānododas nevajadzīgiem pārdzīvojumiem. Priekšā cīņa pret ļoti pieredzējušu komandu, kuru pirms čempionāta pieskaitīju galvenajiem favorītiem. Atpūtīsimies un būsim gatavi," uzsvēra izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Visu rakstu par spēli ar Grieķiju lasiet ceturtdienas, 17.septembra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi