Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Raķete, ne kukuruzņiks

Kapteiņa Bertāna 31 punkts spārno "vefiešus" Čempionu līgas startā.

Dinamiskā, ātrā un mazliet haotiskā basketbolā ar uzvaru FIBA Čempionu līgas sezonu iesāka VEF Rīga basketbolisti, kuri otrdien Arēnā Rīga ar vairākiem otrajā puslaikā veiktiem izrāvieniem sakāva 2023. gada šī turnīra čempionu Bonnas Telekom Baskets. Rīdzinieku panākumu ar 31 gūtu punktu kaldināja kapteinis Dairis Bertāns.

"Bija laba enerģija komandā, laba enerģija tribīnēs. Apzinājos, ka komandā ir daudzi šāda līmeņa spēļu debitanti – bija mazliet jāpavelk un jāparāda virziens, lai mazinātu viņos starta drudzi," gandarīts par parādīto sniegumu bija Bertāns. Uz šāda viļņa Latvijas čempioni cer turpināt arī oktobra vidū, kad Opavā jāspēlē pret Ramatganas Maccabi

Vēl pirms pāris gadiem Dairis Bertāns sarunā ar šo rindu autoru kritiski novērtēja savu vecumu un atzina, ka no viņa vairs neesot nekāda Latvijas raķete, kā Latvijas valstsvienības aizsargu dēvēja karjeras pilnbriedā. "Drīzāk kāds Latvijas kukuruzņiks," toreiz pasmējās basketbolists. VEF Rīga pirmajiem pretiniekiem šīs sezonas Čempionu līgā smiekli vis nenāca, kad mājinieku kapteinis laukumā burtiski lidoja, saraujot gabalos Bonnas Telekom Baskets aizsardzību. Pirmajā puslaikā vien Dairis realizēja 5 no 7 tālmetieniem un guva 22 punktus, turklāt papildus paveica milzu darbu aizsardzībā. Nereti tieši viņa aizķertās bumbas lika pretiniekiem pieļaut kļūdas. "Pēdējā ceturtdaļa izdevās gandrīz nevainojama gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Kad spēlējam labu aizsardzību, cīnāmies, tad mums viss izskatās viegli," norādīja Bertāns. Latvijas komanda pārķēra 17 pretinieku piespēles un pēc pretinieku kļūdām guva 23 punktus. "Man ļoti patika Isufa Sanona pirmā aizsardzība, kad viņš visa laukuma garumā nosedza pretinieku līderi Flandrusu Flemingu un neļāva viņam tikt pie metiena. Tas uzdeva toni agresīvai aizsardzībai visas spēles garumā," papildināja treneris Mārtiņš Gulbis.

Spēles pirmajā pusē kopumā neliels pārsvars piederēja viesiem no Bonnas – viņi labi izmantoja savu sastāva rotācijas plašumu, kā arī auguma pārsvaru groza apakšā. Savas rezerves gan atrada arī "vefiešu" treneri. Cīņā sekmīgi iesaistījās veterāns Māris Gulbis, kurš savainojuma dēļ šosezon laukumā izgāja pirmo reizi. Ar milzu enerģiju laukumā darbojās ukrainis Isufs Sanons, kuram otrajā puslaikā arvien labāk cīņassparu izdevās pārvērst rezultatīvā uzbrukumā, bet galotnē savus metienus beidzot izdevās trāpīt arī saspēles vadītājam Herisonam Klīrijam. Vācijas komandai vēl izdevās atbildēt uz rīdzinieku pirmo izrāvienu, bet nākamais izšķīra spēles likteni.

Paralēli E grupas otrajā spēlē cits Čempionu līgas eksčempions Atēnu AEK savā laukumā ar 80:71 pārspēja Izraēlas klubu Maccabi Ironi. Tieši pret Ramatganas komandu "vefieši" turpinās Eirokausu sezonu pēc divām nedēļām. Tā kā Izraēlā turpinās karadarbība, spēle notiks Čehijas pilsētā Opavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi