Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rezultatīvais Bukers palīdz Suns atgūt NBA līderpozīciju

Devins Bukers otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 31 punktu, palīdzot Fīniksas Suns komandai uzvarēt un atgūt līgas vadošās komandas godu.

Klīvlendas "Cavaliers" savā laukumā piekāpās Fīniksas "Suns" vien pagarinājumā - 118:134 (24:30, 29:29, 35:31, 26:24, 4:20).

Bukers realizēja 14 no 27 metieniem no spēles, pievienojot arī sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, kamēr "Suns", kas jau ir izcīnījusi vietu izslēgšanas maču turnīrā, pagarināja savu uzvaru sēriju līdz piecām spēlēm.

Tikmēr Klīvlendas komanda jau 24 stundas iepriekš bija zaudējusi pēdējās cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm un cieta septīto zaudējumu pēc kārtas.

Trešās ceturtdaļas vidū "Suns" izvirzījās vadībā ar 12 punktu pārsvaru, bet "Cavaliers" ar Aizeka Okoro divpunktu metienu panāca pagarinājumu 24,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Fīniksa papildlaika sākumā noorganizēja 15:0 izrāvienu un svinēja uzvaru.

Kriss Pols Fīniksas vienības labā pievienoja 23 punktus, 16 rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas, savukārt Mikels Bridžess pievienoja 22 punktus.

Klīvlendas kluba rindās rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Okoro, bet Kolins Sekstons pievienoja 29 punktus, kā arī pa septiņām rezultatīvām piespēlēm un atlēkušajām bumbām.

Ar bilanci 47-18 "Suns" panāca Jūtas "Jazz" vienību, taču savstarpējās spēlēs labāk veicies ir "saulēm".

Ņūorleānas "Pelicans" mājās pieveica Goldensteitas "Warriors" ar 108:103 (32:34, 24:23, 19:22, 33:24), revanšējoties par zaudējumu pirmdienas spēlē.

Viesiem uzvaru sasniegt nepalīdzēja arī Stefena Karija 37 punkti un deviņas atlēkušās bumbas. Tā viņam bija jau 34.spēle sezonā ar vismaz 30 gūtiem punktiem. Tomēr pārāk maz palīdzības tika sagaidīts no pārējiem komandasbiedriem, jo vienīgais, kurš sasniedza desmit punktu robežu, bija Endrjū Viginss ar 26 punktiem.

Uzvara "Pelicans" komandai ļauj saglabāt cerības sasniegt "play-in" turnīru.

Lonzo Bols ar 33 punktiem bija "pelikānu" labākais punktu guvējs. Zaions Viljamsons finišēja ar 23 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

"Pelicans" ar bilanci 30-36 Rietumos atrodas 11.vietā, atpaliekot no pēdējā "play-in" vietā esošās Sanantonio "Spurs", kurai ir 31 uzvara 64 spēlēs.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Dalasas "Mavericks" uzvarā, bet Rodions Kurucs panākumā palika uz Milvoki "Bucks" rezervistu soliņa.

Maiami "Heat" savā laukumā piekāpās Dalasas "Mavericks" bez Porziņģa sastāvā ar 113:127 (39:30, 15:33, 23:35, 36:29).

Jau ziņots, ka Porziņģis ceturtdien labās kājas ceļgala savainojuma dēļ nepabeidza spēli pret Detroitas "Pistons". Liepājnieks savainoja to pašu ceļgalu, kuram oktobrī tika veikta meniska operācija.

Pirms tam viņš izlaida trīs spēles, jo bija sastiepis kreisās kājas potīti. Porziņģis šosezon izlaidis 26 no 65 "Mavericks" spēlēm.

Viesu rindās 36 punktus sakrāja Tims Hārdevejs jaunākais, 23 punkti, 12 atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī septiņas kļūdas tika Lukam Dončičam, bet 19 punktus guva Džeilens Bransons.

Mājinieku rindās seši basketbolisti guva ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu, pa 19 punktiem sakrājot Goranam Dragičam un Dankanam Robinsonam, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas. Tikmēr Bems Adebajo palika vienas atlēkušās bumbas attālumā no "triple-double", sakrādams arī pa 11 punktiem un rezultatīvām piespēlēm.

"Mavericks" ar 37 panākumiem 65 mačos Rietumu grupā ieņem sesto pozīciju.

Ceturtdien "Mavericks" mājās tiksies ar Bruklinas "Nets", kas divreiz pēc kārtas zaudējusi Milvoki "Bucks".

Otrdienas mačā Milvoki "Bucks" savā laukumā pieveica Bruklinas "Nets" ar 124:118 (34:33, 32:25, 26:36, 32:24).

Kurucs palika uz "Bucks" rezervistu soliņa, spēlē neiesaistoties.

"Bucks" rindās Jannis Adetokunbo guva 36 punktus un sakrāja 12 atlēkušās bumbas. Pa 23 punktiem Krisa Midltona un Džrū Holideja, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles, kontā.

Tikmēr viesiem 38 punktus sakrāja Kairijs Ērvings, bet 36 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Kevina Durenta kontā.

Milvoki komandas spēļu komentētājs Džims Peške, kurš bez pārtraukuma komentējis vairāk nekā 2000 komandas spēļu pēdējo 35 gadu laikā, paziņoja par došanos pensijā pēc šīs sezonas. Viņa kopējā televīzijas komentētāja karjera ir ilgusi 48 gadus.

"Bucks" ar 41 uzvaru 65 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu grupā, kamēr "Nets" ar 43 panākumiem 66 cīņās ir otrā.

Trešdien Milvoki komanda uzņems Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards".

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi