Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas domnieki nepieņem lēmumu par naudas piešķiršanu EČ basketbolā sievietēm

Kvoruma trūkuma dēļ Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejai šodien neizdevās pieņemt gala lēmumu par papildus finansiāla atbalsta piešķiršanu Eiropas Čempionāta basketbolā sievietēm sarīkošanai Rīgā.

Lēmumprojektam bija iesniegti divi priekšlikumi - valdošā koalīcija rosināja čempionātam papildus piešķirt 75 000 eiro, savukārt opozīcijas priekšlikums paredzēja atvēlēt 100 000 eiro. Vispirms domnieki balsoja par priekšlikumu čempionātam atvēlēt 75 000 eiro un to atbalstīja vairums deputātu. Savukārt balsojumā par opozīcijas priekšlikumu daļa valdošās koalīcijas deputātu nepiedalījās, līdz ar to netika nodrošināts kvorums. Naudas piešķiršanai bija nepieciešams balsojums arī par lēmumprojektu kopumā, taču arī šī lēmuma pieņemšanai trūka kvoruma, tādēļ sēde tika pārtraukta.

Komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) šādos apstākļos norādīja, ka atkārtoti jautājumu domnieki varētu skatīt nākamnedēļ.

Pirms balsojuma komitejas sēdē notika asa pretējo pušu deputātu vārdu apmaiņa par ieceri piešķirt papildus finansiālu atbalstu Eiropas Čempionāta basketbolā sievietēm sarīkošanai Rīgā. Aģentūra LETA novēroja, ka sev vēlamā lēmuma pieņemšanai koalīcijai nepietika balsu, tāpēc deputāti nevirzījās uz lēmuma pieņemšanu un tika izsludināts stundas pārtraukums.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins vērsa domnieku uzmanību, ka, piesakoties pasākuma rīkošanai, pašvaldība un valsts sniedza garantijas, ka atbalstīs EČ norisi, tādēļ LBS ar šo atbalstu rēķinājusies. Dome sākotnēji esot solījusi piešķirt 150 000 eiro, no kuriem pēc pašvaldības budžeta 2019.gada apstiprināšanas esot atvēlēti vien 50 000 eiro.

Šodien dome bija gatava atvēlēt vēl 75 000 eiro, kas nozīmētu, ka kopumā LBS no pašvaldības būtu saņēmusi 125 000 eiro, un, pēc Voina teiktā, šis finansējums no domes puses sacensību rīkošanai būtu bijis pietiekams. Tomēr sēdē sākās domnieku nesaskaņas, jo opozīcijas partijas vienbalsīgi rosināja piešķirt vēl par 25 000 eiro vairāk, proti, 100 000 eiro, lai savienībai trūkstošie līdzekļi nebūtu jāmeklē kur citur.

Priekšlikums deputātu vidū raisīja plašas diskusijas un sākotnēji koalīcijas deputāti, aizbildinoties ar pašvaldības budžeta ierobežotajiem līdzekļiem, piedāvājumu aicināja neatbalstīt, taču opozīcija nepiekāpās.

Sēdē tika izsludināts piecu minūšu pārtraukums, kura laikā apspriedās gan visu partiju frakciju vadītāji kopā, gan koalīcijas un opozīcijas deputāti atsevišķi. Atgriežoties sēdē, opozīcija no sava uzstādījuma neatkāpās un vēl aptuveni 15 minūtes deputāti strīdējās par to, kādā kārtībā būtu jābalso - sākumā par domes ieceri piešķirt 75 000 eiro vai par Ķirša priekšlikumu par 100 000 eiro.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi