Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rolands Šmits: Latvijas izlase var pārsteigt ļoti daudzus

Latvijas vīriešu basketbola izlase kopš dalības iepriekšējā finālturnīrā pirms sešiem gadiem ir kļuvusi vēl spēcīgāka un nobriedušāka, tāpēc pārsteigt var ikvienu pretinieku, kas gaidāmajā Pasaules kausā nāks pretī, intervijā žurnāla Sporta Avīze augusta numurā stāsta valstsvienības uzbrucējs Rolands Šmits, kurš pārbaudes spēlēs parādījis, ka būs viens no komandas līderiem.

Latvijas izlase jau piektdien Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā sāks dalību Pasaules kausa finālturnīrā, kam kvalificējusies pirmoreiz vēsturē. Gatavojoties prestižajām sacensībām, mūsējie līdz šim aizvadījuši piecas oficiālās pārbaudes spēles un guvuši piecas uzvaras, Šmitam vidēji izceļoties ar 14,2 punktiem. Viņš ir pārliecinoši rezultatīvākais izlases spēlētājs sagatavošanās posmā.

Intervijā Šmits atklāj, ka pēc vairākām sezonām Spānijas grandā “Barcelona”, kur bija lomas spēlētājs, pērnvasar pārejot uz Latvijas līdzjutējiem ļoti iecienīto Lietuvas vienību Kauņas “Žalgiris” un tur uzņemoties līdera lomu, ieguvis papildus pārliecību par saviem spēkiem. “Basketbolistam, kurš savā klubā ir lomas spēlētājs, sarežģīti uzreiz nākt un būt starp līderiem valstsvienībā, kaut arī meistarība to varbūt atļauj. Tai ziņā šī sezona Kauņā man ļoti daudz devusi. Apziņu, ka varu būt viens no līderiem, spēju uzņemties iniciatīvu, man var uzticēties uzbrukuma noslēgumā,” uzsver basketbolists, paužot pārliecību, ka Barselonā, kur apkārt atradies “Eirolīgas zieds”, apzinājies, ka laukumā jādara cita veida darbs – jācīnās par katru bumbu, jāstrādā. “Šeit jau arī cīnos, taču situācija ir patīkamāka, jūtos vairāk novērtēts. Jūtu, ka varu komandai palīdzēt vēl labāk.”

Pasaules kausa izlozē Latvijai nepaveicās un, iespējams, tieši H apakšgrupā, kurā bez mūsējiem spēlēs arī Kanāda, Libāna un Francija, būs visvairāk spēlētāju no Nacionālās basketbola asociācijas, tomēr Šmits uzsver, ka par to nevajag domāt. “Ja vēlamies sasniegt labu rezultātu, mums jābūt gataviem katrā spēlē, katram spēlētājam jābūt gatavam atdot visus simts procentus, visu maksimumu un tad jau nav starpības, kas nāk pretī, kaut vai ASV izlase. Mana pārliecība ir, ka basketbolā vinnēt var jebkurā spēlē. Un mums ir ļoti laba komanda, kas šo pārliecību vēl vairāk stiprina. Jā, protams, apakšgrupa ielozēta spēcīga, taču arī mēs tādi būsim. Varam pārsteigt ļoti daudzus,” pauda uzbrucējs, tomēr tas notika vēl brīdī, kad nebija zināms par Kristapa Porziņģa nespēlēšanu.

Spēlētājs stāsta, ka ar Lukas Banki stāšanos galvenā trenera amatā Latvijas izlasē notikušas pozitīvas pārmaiņas un itāliešu speciālists prot atrast pieeju katram spēlētājam.

Kopš dalības iepriekšējā lielajā finālturnīrā Latvijas basketbola izlasei pagājuši gari seši gadi un 2,08 metrus garais valmierietis nenoliedz, ka tas ir ilgs laiks. “Tas tiešām ir ļoti liels laika posms, ņemot vērā, cik ilga vispār ir basketbolista karjera profesionālajā sportā. Uzskatu, ka komanda mums šoreiz ir vēl spēcīgāka un nobriedušāka, nekā tā bija iepriekšējā Eiropas čempionātā. Varam iet un cīnīties pret jebkuru pretinieku.”

Ar “Žalgiris” komandu Šmits pagarinājis līgumu vēl uz trim gadiem un ir pateicīgs daudzajiem latviešu līdzjutējiem, kuri ierodas uz praktiski ikvienu Kauņas komandas spēli ULEB Eirolīgā. “Iepriekš, šķiet, nekur nebiju izjutis to, ka eju laukumā un man uzmetas zosāda. Ažiotāža un šovs Kauņas arēnā ir fantastiski. Kad izsauc manu vārdu, skrienu laukumā un redzu arī daudz Latvijas karogu tribīnēs. Tiešām forša sajūta.”

Pilnu interviju ar basketbolistu lasiet augusta "Sporta Avīzē". Tāpat žurnālā atrodams ne tikai Pasaules kausa kalendārs, bet arī plašs ceļvedis līdzjutējiem, kuri dosies Latvijas valstsvienību atbalstīt uz Džakartu – ko apskatīt Indonēzijas galvaspilsētā, kādus ēdienus noteikti izmēģināt, kādus transporta līdzekļus un aplikācijas lietot, un daudzi citi ļoti noderīgi padomi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi