Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sezonas vidū nekas neliecināja, ka Bostona cīnīsies par titulu. Sākas NBA fināls

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika sāksies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērija, kurā par čempionu titulu cīnīsies Austrumu konferences uzvarētāji Bostonas Celtics un labākā Rietumu konferences komanda Goldensteitas Warriors. Sekot NBA finālsērijai iespējams TV3 Sport kanālā.

Šobrīd šķiet neticami, bet sezonas vidū Bostonas Celtics bija uzvarējusi mazāk par 50% aizvadīto spēļu, un nekas neliecināja, ka titulētais klubs finālsērijā cīnīsies par čempionu titulu. Goldensteitas Warriors, tieši otrādi, sezonu sāka pārliecinoši, bet savainojumi liedza komandai Rietumu konferences tabulā ieņemt augstāku vietu par trešo.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Celtics ar 4-0 pārspēja vienus no pirmssezonas galvenajiem favorītiem Bruklinas Nets ar Kevinu Durantu un Kairiju Ērvingu priekšgalā. Sekoja uzvara septiņās spēlēs pār NBA čempioniem Jani Adetokunbo un Milvoki Bucks, un Austrumu konferences finālā Bostona, arī septiņās spēlēs, pieveica Džimija Batlera Maiami Heat.

Warriors pirmajā kārtā piecās spēlēs uzvarēja bez savainotā saspēles vadītāja Džamala Mareja spēlējošo Denveras Nuggets. Otrajā kārtā Goldensteita ar 4-2 pieveica Memfisas Grizzlies, kas sērijas vidū palika bez sava līdera Dža Moranta. Rietumu konferences finālā Goldensteita pārliecinoši pieveica Dāvja Bertāna Dalasas Mavericks. Dalasa ar Luku Dončiču priekšgalā izcīnīja uzvaru tikai vienā no piecām spēlēm.

Vai Celtics dzelžainā aizsardzība spēs apturēt Warriors draudīgo uzbrukumu - tāda ir galvenā intriga pirms finālsērijas sākuma. Izslēgšanas turnīrā Warriors lielākajā daļā statistikas rādītāju ir pārāki par saviem pretiniekiem. Goldensteita vidēji gūst 114,5 punktus un tas ir labākais rezultāts starp visām komandām. Celtics gūst 107,1 punktu. Warriors komandai ir visvairāk rezultatīvo piespēļu - 28,3. Celtics katrā spēlē ir 24,2 rezultatīvas piespēles. Viens no retajiem rādītājiem, kur Bostona ir priekšā, ir pretinieku gūtie punkti - 101 pret 109.

Stefans Karijs play off spēlēs ir Warriors rezultatīvākais spēlētājs ar 25,9 punktiem. Vēl viens komandas snaiperis Klejs Tompsons vidēji gūst 19,8 punktus. Celtics rindās Džeisona Teituma kontā ir 27 un Džeilena Brauna - 22,9 punkti. Karijs un Teitums tika atzīti par attiecīgi Rietumu un Austrumu konferences fināla vērtīgākajiem spēlētājiem jeb MVP.

Ja Bostonas Celtics uzvarēs finālā, tā kļūs par titulētāko komandu NBA vēsturē. Šobrīd 17 tituli ir Bostonai un Losandželosas Lakers. Pēdējo reizi Celtics NBA čempionātā uzvarēja 2008. gadā. Warriors pēdējo reizi uzvarēja 2018. gadā. Ja viņi uzvarēs arī šogad, tas būs viņu ceturtais triumfs pēdējo astoņu gadu laikā un septītais komandas vēsturē.

NBA spēles TV3 Sport kanālos un Go3:

  • 3.jūnijs 4:00 Warriors - Celtics, 1.spēle
  • 6.jūnijs 3:00 Warriors - Celtics, 2.spēle
  • 9.jūnijs 4:00 Celtics - Warriors, 3.spēle
  • 11.jūnijs 4:00 Celtics - Warriors, 4.spēle
  • 14.jūnijs 4:00 Warriors - Celtics, 5.spēle (ja būs nepieciešama)
  • 17.jūnijs 4:00 Celtics - Warriors, 6.spēle (ja būs nepieciešama)
  • 17.jūnijs 3:00 Warriors - Celtics, 7.spēle (ja būs nepieciešama)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi