Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmita, Timmas un Bertāna pārstāvētie klubi Eirolīgas galvgalī

Jānis Timma ceturtdien guva 13 punktus, bet Dairis Bertāns - piecus, ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē viņu pārstāvētajai Maskavas apgabala Himki Minhenē apspēlējot kaimiņus turnīra tabulā, bet līderpozīcijās nostiprinājās Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona.

Cīņā par ceturto pozīciju turnīra tabulā "Himki" pretinieku laukumā ar rezultātu 87:74 (17:19, 27:18, 26:18, 17:19) pieveica Minhenes "Bayern" komandu.

Timma laukumā pavadīja 21 minūti un 46 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem tālmetieniem, un divus no četriem divpunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, reizi kļūdījās un četras reizes pārkāpa noteikumus, tikdams pie deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Bertāns nospēlētajās 23 minūtēs un 18 sekundēs grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī pa atlēkušajai bumbai, rezultatīvai piespēlei un kļūdai, divas pārķertas piespēles, divas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un efektivitātes koeficients septiņi.

"Himki" rindās ar 19 punktiem izcēlās Aleksejs Šveds, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas, bet 17 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Entonijam Gilam. Mājiniekiem 18 punktus sameta Gregorijs Monro.

"Himki" vienība ar trim panākumiem četros mačos ieņem ceturto vietu.

"Barcelona" viesos ar 73:65 (12:16, 21:20, 24:13, 16:16) uzvarēja Belgradas "Crvena zvezda mts", izšķirīgo pārsvaru iegūstot trešajā ceturtdaļā.

Šmits šajā duelī laukumā pavadīja astoņas minūtes un 30 sekundes, kuru laikā viņš guva piecus punktus, atzīmējoties ar vienu no diviem precīziem divpunktu metieniem, kā arī precīzu tālmetienu vienīgajā mēģinājumā. Šmits izcīnīja arī trīs atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu piezīmi un tika pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Barselonas komandā 21 punktu guva Nikola Mirotičs, 15 punktus pievienoja Kails Kuriks, bet 14 - Brendons Deivīss. Mājinieku rindās kā vienīgais desmit punktu robežu sasniedza Džeimss Gists.

Šo maču tiesāja arī Oļegs Latiševs.

Ar četriem panākumiem četros mačos Barselonas basketbolisti izvirzījušies vienpersoniskā vadībā.

Citā mačā Atēnu "Panathinaikos Opap" Sanktpēterburgā ar 89:79 (22:20, 18:18, 25:22, 24:19) apspēlēja turienes "Zenit".

Uzvarētājiem 22 punktus guva Džimers Fredets, bet Niks Kalatess, kurš iemeta vien astoņus punktus, pabaidīja līgas rezultatīvo piespēļu rekordu. Kopš 2000.gada vairāk par 15 piespēlēm iespēts vien četros gadījumos, divos - Kalatesam pašam. 19 piespēles 2015.gada novembrī "Crvena Zvezda" rindās sakrāja serbs Stefans Jovičs. Krievijas kluba labā pieci spēlētāji guva vismaz desmit punktus, ar 16 punktiem rezultatīvākajam komandā esot Mateušam Poņitkam.

Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā sagādāja otro zaudējumu Madrides "Real" - 76:60 (15:11, 14:20, 27:19, 20:10).

Pa 17 punktiem uzvarētāju labā guva Braients Danstons un Krunoslavs Simons, bet karaliskajam klubam 14 punktus guva Serhio Ļuļs.

Visbeidzot Telavivas "Maccabi FOX" savu līdzjutēju priekšā ar 76:63 (18:11, 15:17, 23:16, 20:19) pieveica "Valencia" vienību.

Izraēlas klubā ar 14 punktiem atzīmējās Skotijs Vilbekins, 13 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Otello Hanteram, 12 punkti sameta Omri Kaspi, bet Neitam Volterasm desmit punkti un deviņas rezultatīvas piespēles. Viesiem 17 punkti Džordanam Loidam, pa 15 punktiem guva Bojans Dubļevičs un Fernando Sanemeterio.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi