Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šmitam Eirolīgā zaudējums Spānijas klasikā

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona komanda ceturtdien cieta zaudējumu ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē.

Barselonas komanda Spānijas basketbola klasikā viesos ar rezultātu 76:86 (14:32, 36:16, 14:23, 12:15) piekāpās savai principiālajai pretiniecei Madrides "Real".

Šmits bija starta pieciniekā, taču nospēlēja vien mača pirmās piecas minūtes un 46 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un tika pie trim piezīmēm, no kurām trešā bija tehniskā, pēc kuras valmierietis laukumā neatgriezās.

"Barcelona" rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Nikola Mirotičs, 13 punktus guva Ante Tomičs, bet 12 punkti bija Kailam Kuricam.

Tikmēr "Real" sastāvā 16 punktus iemeta Entonijs Rendolfs, pa 13 punktiem bija Fakundo Kampaco un Gabrielam Dekam, bet 12 punktus guva Džordans Mikijs.

Pirmajā ceturtdaļā madridiešiem bija 15 punktu izrāviens un izdevās iekrāt 21 punkta pārsvaru, bet otrajā desmitminūtē "Barcelona" atbildēja ar 18:0, izlīdzināja rezultātu un puslaiku uzvarēja ar 50:48. Otrais puslaiks iesākās ar vēl vienu "Real" izrāvienu, viesiem gūstot 13 punktus pēc kārtas (61:50). Lai gan barselonieši vairākas reizes mājinieku pārsvaru samazināja zem desmit punktu robežas, tomēr atspēlēties vairs neizdevās.

"Barcelona" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet tāda pati bilance ir pirmajām piecām komandām.

Tikmēr Dairis Bertāns pret savu iepriekšējo komandu guva trīs punktus, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" mājās ar 87:79 (22:25, 25:26, 18:14, 22:14) pārspēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", pārtraucot pretiniekiem sešu uzvaru sēriju.

Bertāns šajā duelī laukumā bija desmit minūtes un 32 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo tālmetienu, veica vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Jau ziņots, ka savainojuma dēļ "Himki" komandai divas nedēļas nevarēs palīdzēt cits latvietis Jānis Timma.

Uzvarētājiem 24 punktus guva Aleksejs Šveds, bet 19 punkti bija Jūnasam Jerebko. Viesiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Luiss Skola.

"Himki" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu turnīra tabulā.

Citā mačā Berlīnes "Alba" viesos ar 106:105 (31:31, 27:18, 16:20, 14:19, 10:10, 8:7) otrajā pagarinājumā uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Uzvarētājiem ar 20 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Martins Hermansons, 17 punkti bija Lendrijam Mnoko, bet ar 14 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lūks Sikma, kurš ar trīspunktu gājienu astoņas sekundes pirms otrā pagarinājum beigām panāca 106:105.

Mājiniekiem ar 39 punktiem izcēlās Jannis Papapetru, bet 22 punkti bija Džeikobam Vilijam. Niks Kalatess guva desmit punktus un veica desmit rezultatīvas piespēles, taču pieļāva deviņas kļūdas.

Eirolīgas rezultativitātes rekords vienā spēlē - 41 punkts - pieder uzreiz četriem basketbolistiem: latvietim Kasparam Kambalam, itālim Kārltonam Maiersam, kā arī amerikāņiem Alfonso Fordam un Bobijam Braunam. 

Vēl ceturtdien Telavivas "Maccabi FOX" izbraukumā ar 113:83 (28:21, 27:11, 31:26, 27:25) uzveica Vitorijas "Kirolbet Baskonia". Izraēlas klubā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Skotijs Vilbekins un 19 punktus guva Elija Braients, bet viesiem 31 punkts bija Tornikem Šengelijam, kamēr 24 punktus guva Patrisio Garino.

Citviet Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar 90:88 (21:14, 21:16, 27:20, 21:38) uzvarēja Sanktpēterburgas "Zeņit". Stambulas komandā 24 punktus guva Vasilje Micičs un 22 punkti bija Šeinam Larkinam, bet pretiniekiem ar 26 punktiem atzīmējās Ostins Kolinss, kuram ar 21 punktu piebalsoja Gustavo Ajons.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi