Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šneps: LBS un FIBA Europe atbalsta tikai daļu FIBA novatorisko priekšlikumu

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) valdes sēdē Kualalumpurā (Malaizija) akceptētas pārmaiņas lielo starptautisko turnīru kalendārā – sākot ar 2019.gadu pasaules čempionāti tiks rīkoti gadu pirms olimpiskajām spēlēm un tajos piedalīsies 32 komandas, vienā olimpiskajā ciklā būs tikai viens Eiropas čempionāts, bet kvalifikācijas turnīri pirms pasaules un Eiropas čempionātiem tiks spēlēti klubu sezonas laikā, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

„Starptautiskajā basketbola sacensību sistēmā pārmaiņas bija nepieciešamas. LBS jau vairākus gadus iestājās par kalendāra pārskatīšanu, valstsvienību spēles rīkojot rīkojot klubu sezonas laikā. Patlaban regulāra spēlēšana vasarā pārslogo spēlētājus un sagādā grūtības izlašu komplektācijā, ka arī samazina skatītāju interesi par valstsvienību spēlēm. Arī ideja par kvalifikācijas turnīru rīkošanu pirms pasaules čempionātiem vienlaikus ar dalībnieku skaita palielināšanu Latvijas basketbolam ir izdevīga, jo vīriešu valstsvienībai nodrošinās jaunus izaicinājumus," LBS pozīciju komentē ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

"Kritiskāk esam noskaņoti pret priekšlikumu Eiropas čempionātus rīkot reizi četros gados un šādam sacensību modelim nepiekrīt daudzas Eiropas valstu federācijas. Eiropas čempionāti ir sacensības ar bagātām tradīcijām, tās nes pelņu FIBA Europe, kas, savukārt, palīdz uzturēt efektīvo jaunatnes čempionātu sistēmu, katru gadu sagādājot iespējas izspēlēt vismaz 12 turnīrus trijās vecuma grupās divās līgā gan puišu, gan meiteņu konkurencē," stāsta Šneps.

"FIBA pasaules organizācijas valde, dodot zaļo gaismu izmaiņām sacensību sistēmā, nav ņēmusi vērā Eiropas iebildumus. Diemžēl  FIBA Europe pozīcijas patlaban vājina domstarpības starp nacionālajām federācijām un tiesvedība, kas sākusies par FIBA Europe pašreizējās vadības leģitimitāti. Šīs nedēļas nogalē Eiropas valstu federāciju pārstāvji pulcēsies Slovēnijā, kur notiks EuroBasket 2013 izloze. Ceru, ka tik nopietnu pārmaiņu spēsim pārvarēt domstarpības un vienoties kopīgā pozīcijā, aizstāvot Eiropas basketbola intereses," noslēdz LBS ģenerālsekretārs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi