Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Starp diviem eksčempioniem

VEF Rīga pret Bonnu atklās Čempionu līgas sezonu.

Kā lakmusa papīrs VEF Rīga komandas jaunā modeļa izredzēm sasniegt nolikto mērķi un pēc trīs sezonu pārtraukuma pārvarēt FIBA Čempionu līgas priekšsacīkšu barjeru būs pirmā spēle, kurā Arēnā Rīga viesosies šī turnīra aizpērnais čempions Bonnas Telekom Baskets. Spēle otrdien sāksies pulksten 19, tās tiešraide Go3 Sport Open kanālā.

Latvijas čempioni starpsezonā piedzīvoja vienas no lielākajām pārmaiņām pēdējo gadu laikā. Galvenā trenera amatā uz Vāciju pārgājušā Jāņa Gailīša vietā stājies Mārtiņš Gulbis, kuram ar jaunajiem palīgiem sezona sākusies mainīgām veiksmēm. Pirmajā spēlē pavasara fināla atkārtojumā piedzīvots sāpīgs zaudējums pret Rīgas Zeļļiem (88:91), bet pāris dienu vēlāk kaimiņvalstu čempionu divcīņā Tallinā ar 84:63 sakauts vietējais Kalev/Cramo.

"Apzināmies Čempionu līgas formātu un katras spēles nozīmi, tāpēc prieks, ka komanda šovasar tika nokomplektēta ļoti agri un treniņnometni jau no pirmās dienas aizvadīja praktiski pilnā sastāvā," priekšnoteikumu cerībām uz labu sniegumu jau sezonas sākumā laikrakstam Diena nosauca VEF Rīga kluba prezidents Gatis Jahovičs. Tiesa, jānovērtē arī konkurence, jo priekšsacīkstēs "vefieši" E grupā nokļuvuši kopā ar divām iepriekš šo turnīru uzvarējušām komandām – Atēnu AEK to paveica turnīra otrajā sezonā 2018. gadā, bet Telekom Baskets triumfēja 2023. gadā. Vēl kompānijā ir šī turnīra pirmgadnieks Ramatganas Maccabi, kas pagājušajā sezonā pēc 13 gadu pārtraukuma atgriezās Izraēlas augstākajā līgā ar izcīnītu trešo vietu pamatturnīrā.

Bonnas Telekom pēc izcilā 2023. gada, kad sasniedza arī Vācijas Bundeslīgas finālu, pagājušo sezonu pabeidza uz minorīgas nots. Šī iemesla dēļ par vietu Čempionu līgas pamatturnīrā nācās pacīnīties kvalifikācijā (99:91 pret Andoras MoraBanc, 78:71 pret Sasāri Dinamo), taču tas ļāvis jau sezonas sākumā iegūt laba līmeņa starptautisko spēļu praksi. 

Grupas uzvarētāji iekļūs turnīra otrajā posmā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji par to sacentīsies pārspēlēs ar F grupas (Rytas, Falco, Reggiana, Šlask) komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi