Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šteinberga atzīta par gada labāko basketbolisti

Par Latvijas gada labāko basketbolisti atzīta Anete Šteinberga, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šteinberga pagājušajā sezonā bija viena no Latvijas valstsvienības līderēm un Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā katrā spēlē izcēlās vidēji ar 18 gūtajiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Savukārt Stambulas "Galatasaray" rindās Latvijas basketboliste Turcijas čempionātā vidēji guva 13,5 punktus un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas, palīdzot izcīnīt Turcijas vicečempioņu titulu. Eirolīgā "Galatasaray" izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, Šteinbergai katrā spēlē vidēji gūstot 13,4 punktus un izcīnot 9,3 atlēkušās bumbas.

LBS kopš 2012.gada piešķir gada balvas vismaz desmit nominācijās, lai godinātu personības, kuras konkrētajā sezonā sasniegušas izcilus rezultātus, devušas būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un veicinājušas Latvijas starptautisko atpazīstamību.

Balvas tradicionāli tiek pasniegtas īpašā sarīkojumā, ko šogad nav iespējams sarīkot epidemioloģiskās situācijas dēļ, tādēļ laureāti balvas saņems atsevišķi.

Balvu ieguvēji tiek atklāti pakāpeniski.

Jau ziņots, ka par gada treneri atzīts Latvijas izlases 3x3 basketbolā treneris Raimonds Feldmanis, bet balvu "Gada piemērs" par nerimstošo cīņassparu olimpisko spēļu finālā arī pēc traumas gūšanas saņēma Edgars Krūmiņš.

Savukārt kategorijā "Gada 3x3 basketbolists" nolemts olimpisko komandu nedalīt un par gada sportistiem šajā kategorijā atzīti visi četri - Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

2020.gadā balvas ieguvēji Covid-19 ierobežojumu radīto seku dēļ netika noteikti, bet 2019.gadā par Latvijas labākajiem basketbolistiem tika atzīti Jānis Strēlnieks un Elīna Babkina, par gada labāko 3x3 basketbolistu - Lasmanis, bet gada treneri - Mārtiņš Zībarts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi