Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Timma gūst desmit punktus Himki zaudējumā Eirolīgā

Latvijas basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva desmit punktus ULEB Eirolīgas 21.kārtas spēlē, taču Maskavas apgabala Himki komandai neizdevās svinēt uzvaru.

Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā komanda izbraukumā ar rezultātu 79:83 (25:27, 19:20, 19:14, 16:22) zaudēja Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem un divus no pieciem "trejačiem".

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, izprovocēja vienu piezīmi un pameta laukumu ar pieciem noteikumu pārkāpumiem, kā arī iekrāja efektivitātes koeficientu deviņi.

Tikmēr Bertāns septiņās minūtēs un 34 sekundēs laukumā punktus neguva, divreiz rezultatīvi piespēlēja un pa reizei kļūdījās un pārkāpa noteikumus.

Maskaviešiem rezultatīvākais bija Aleksejs Šveds, kurš guva 18 punktus un piecreiz rezultatīvi piespēlēja, taču garām aizmeta 12 no 15 trīspunktu metieniem, arī sekundi pirms mača beigām. 16 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Jonass Jerebko.

Vitorijas komandā ar 22 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Šeivons Šīldss, bet 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Jusufam Fallam.

Rolands Šmits palika uz rezervistu soliņa, bet viņa pārstāvētā "Barcelona" pārspēja Belgradas "Crvena zvezda mts" ar 86:82 (29:19, 12:23, 21:24, 24:16).

Barseloniešiem rezultatīvākais ar 25 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Nikola Mirotičs.

Viesiem 15 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Lorenco Brauns.

Uzvaru bez savainotā Jāņa Strēlnieka līdzdalības svinēja Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 81:70 (20:17, 22:22, 18:17, 21:14) pieveica "Valencia".

Mājiniekiem "double-double" sakrāja Johanness Foigtmans - 19 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Viesiem 16 punkti Sama van Rosoma kontā.

Citā cīņā Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā ar 91:87 (24:27, 21:16, 21:15, 25:29) uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

"Zeņit" labā 21 punktu guva Jevgeņijs Voronovs, bet viesiem nelīdzēja arī Vasiļa Spanuļa 31 gūtais punkts un septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī pa 20 Georga Printeža un Kosta Papanikolau gūtajiem punktiem.

Līdz šim līgas vājākā komanda Minhenes "Bayern" mājās negaidīti ar 80:68 (23:12, 12:21, 22:20, 23:15) apspēlēja Telavivas "Maccabi FOX" (Izraēla).

Mājinieku rindās Nihads Džedovičs sakrāja 19 punktus, Pauls Cipsers - 17 punktus un deviņas atlēkušās bumbas. Zaudētāju rindās rezultatīvākais ar 11 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Ārons Džeksons.

Turnīra līderpozīcijā ar 17 uzvarām 20 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", otro vietu ar 15 panākumiem 20 cīņās ieņem "Real", bet CSKA un "Barcelona" ir pa 15 uzvarām 21 spēlē. "Himki" basketbolisti izcīnījuši deviņas uzvaras un ir desmitie.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi