Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Turcijas basketbolisti pagarinājumā zaudē ASV

Turcijas vīriešu basketbola izlase otrdien Šanhajā Pasaules kausa mačā neizmantoja iespējas uzvarēt planētas titulētāko valstsvienību ASV.

Amerikāņi F apakšgrupas spēlē turkus uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 93:92 (26:21, 21:21, 18:19, 16:20, 12:11).

ASV izlasē ar 15 punktiem bija Kriss Midltons, kura pēdējo sekunžu soda metienu atnesa amerikāņiem uzvaru. Tikmēr 14 punktus guva Kemba Volkers, bet pa 11 punktiem sameta Džo Heriss, Džeisons Teitams un Mailss Tērners. Teitamam šajā mačā bija 11 atlēkušās bumbas, bet Tērneram - deviņas bumbas zem groziem.

Turkiem ar 23 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Ersans Iljasova, 18 punkti bija Meliham Mahmutolu, 16 punktus guva Furkans Korkmazs, ar 15 punktiem atzīmējās Džedi Osmans, bet 12 punkti bija Skotija Vilbekina rēķinā.

Amerikāņi mača gaitā iekrāja 15 punktu pārsvaru, tomēr otrajā puslaikā tas tika izsēts. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām ASV basketbolisti no neizšķirta bija panākuši piecu punktu pārsvaru (79:74). Tiesa, Skotijs Vilbekins ar tālmetienu samazināja pretinieku pārsvaru, bet minūti pirms finālsvilpes Ersans Iljasova panāca 79:79.

Tāpat Iljasova guva turkiem nākamo grozu, 12 sekundes pirms pamatlaika beigām iebakstīdams bumbu grozā un panākdams 81:79. Otrā laukuma galā amerikāņi savas iespējas neizmantoja, taču 0,1 sekundi pirms finālsvilpes tika kavēts Džeisona Teitama tālmetiens. Teitams iemeta divus no trim soda metieniem, tādējādi neizrāva amerikāņiem uzvaru, taču nodrošināja papildlaiku.

Pagarinājumā amerikāņi no piecu punktu deficīta pārņēma vadību 91:89, tiesa, 50 sekundes pirms papildlaika beigām Džedi Osmans ar trīspunktu gājienu panāca 92:91 turku labā. Turkiem bija iespēja palielināt savu pārsvaru, taču 15 sekundes pirms pagarinājuma beigām Vilbekins uzbrukumā pārkāpa noteikumus. Arī amerikāņi savu uzbrukumu izniekoja, Doušam Balbajam pārtverot bumbu un izprovocējot nesportisku pārkāpumu.

Lielais atbildības slogs gan darīja savu, un Balbajs neiemeta abus soda metienus, taču bumba palika turku rīcībā. ASV basketbolisti atkal pārkāpa noteikumus, un astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām uz soda metienu līnijas stājās Osmans, taču arī viņš bija neprecīzs. Otrā laukuma galā, 2,1 sekundi pirms finālsvilpes kavēts tika Kriss Midltons, kurš atšķirībā no turkiem savus "sodiņus" realizēja, tādējādi panākdams 93:92. Turki savā pēdējā uzbrukumā centās izraut uzvaru, taču Iljasovas tālmetiens savu mērķi nesasniedza.

Pirms tam šajā apakšgrupā Čehija ar 89:76 (18:18, 27:22, 19:15, 25:21) uzveica Japānu.

Uzvarētājiem pa 22 punktiem sakrāja Bleiks Skilbs un Jaromirs Bohačiks, bet 15 punkti, septiņas piespēles un sešas atlēkušās bumbas Tomāšam Satoranskim. Japānas valstsvienībā 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas Rui Hačimuram, 15 punkti Jutam Vatanabem.

Apakšgrupā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs ir ASV, kam ar vienu panākumu seko Turcija un Čehija, kamēr Japāna cietusi divus zaudējumus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lietuvas vīriešu basketbola izlase otrdien nodrošināja vietu Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā, kamēr Brazīlija svinēja dramatisku uzvaru pār Grieķiju.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi