Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
"Mēs esam gatavi finālam," pauda Vēveris

U-18 izlases aizsargs Vēveris: Sagaidām, ka rītdien būs pilna arēna

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase cer, ka svētdien Eiropas čempionāta fināls sapulcēs pilnu Arēnu Rīgu, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības aizsargs Valters Vēveris. Latvijas U-18 jauniešu basketbola izlase sestdien Rīgā Eiropas čempionāta pusfināla spēlē ar izcilu komandas līdera Artūra Žagara sniegumu pārspēja Krievijas vienaudžus, pirmo reizi komandas vēsturē sasniedzot šo sacensību finālu.

"Smagais darbs ir atmaksājies. Smags darbs, savas tautas atbalsts un kārtīga spēlēšana - tas viss deva rezultātu. Visi esam ļoti laimīgi, bet tas netraucēs koncentrēties rītdienas spēlei un cīnīties līdz galam. Mēs esam gatavi finālam," pauda Vēveris.

Pirmajā puslaikā Krievijas basketbolisti iekrāja 11 punktu pārsvaru, kas gan līdz lielajam pārtraukumam tika sadeldēts.

"Iekritām uz lietām, uz kurām neparedzējām, ka iekritīsim. Viņi ļoti labi izmantoja pick'n'pop situācijas. Sodīja mūs ar to, bet otrajā puslaikā izdevās šīs situācijas neitralizēt. Koncentrējāmies uz mazajām detaļām, tas arī deva rezultātu," skaidroja Vēveris.

Komanda uzvarai noticējusi tikai pašās beigās, kad atskanēja mača finālsvilpe.

"Mēs vienmēr cīnāmies līdz galam, pašai pēdējai sekundei. Kad atskan sirēna, tikai tad ir uzvara," uzsvēra Vēveris.

Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē Vēverim un vēl dažiem spēlētājiem izdevās realizēt tālmetienus, kas pamatīgi uzkurināja publiku.

"Tas viss ir sestā spēlētāja atbalsts, kas ir ļoti svarīgs. Ja publika uzvelkas, uzvelkamies arī mēs. Līdzjutēju atbalsts dod tos trakos metienus. Lieliski spēlēt mājās," teica Vēveris.

Latvijas jaunie basketbolisti Krievijas izlases spēles bija nedaudz vērojuši klātienē Ventspilī, kur abas komandas aizvadīja apakšgrupa spēles.

"Uzdevums bija nostrādāt aizsardzībā, jo uzbrukumā mēs mākam spēlēt. Nostrādājām aizsardzībā un aizgāja arī uzbrukums. Man bija jānosedz pretinieku līderi [Ņikita Mihailovskis un Aleksandrs Jeršovs]. Visi pretinieku līderi, kuri iepriekšējās spēlēs guva punktus, tika neitralizēti. Tāpēc arī varējām brīvi spēlēt aizsardzībā un bija arī pienesums uzbrukumā," skaidroja Vēveris.

Līdz Eiropas čempionu titulam latviešiem palikusi vairs tikai viena uzvara. Svētdien Arēnā Rīga mājinieki tiksies ar vienaudžiem no Serbijas.

"Gaidām, ka būs pilna arēna un visa publika mūs atbalstīs. Ja visi mūs atbalstīs, varēsim cīnīties par zeltu," teica Vēveris.

Latvijas U-18 izlases basketbolisti piekto reizi spēlēja Eiropas čempionāta pusfinālā, bet pirmo reizi sasniedza finālu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi