Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VIDEO: Bertānam 17 punkti Wizards zaudējumā; komandas biedrs Bīls labo karjeras rekordu

Bredlijs Bīls trešdien guva 60 punktus un aizvadīja savu karjerā rezultatīvāko spēli Nacionālajā basketbola asociācija (NBA), bet Dāvis Bertāns pievienoja 17 punktus, taču viņu pārstāvētā Vašingtonas Wizards cieta zaudējumu.

Bertāns trešdien spēlēja 32 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem, četrus no 12 tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, divreiz kļūdījās un trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par vienu punktu vairāk nekā ielaida.

Anžejs Pasečņiks palika ārpus "Wizards" pieteikuma.

Ar jaunu karjeras rekordu - 60 punktiem - rezultatīvākais bija Bīls, bet ar 20 punktiem, 12 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rasels Vestbruks.

Uzvarētājiem ar 38 punktiem izcēlās Žoels Embīds, 28 punktus guva Sets Karijs, pa 19 punktiem bija Tobiasam Herisam un Šeikam Miltonam, bet 17 punktus guva un 12 rezultatīvas piespēles atdeva Bens Simonss.

Bīls pērn februārī aizvadīja divas karjeras labākās spēles, vispirms gūstot 53 punktus, bet pēc tam - 55. Trešdien viņš savu rekordu laboja jau trešajā ceturtdaļā, kad sasniedza 57 punktu atzīmi. Pamatlaika pēdējā minūtē viņam bija iespēja panākt vai pat pārspēt šosezon Stefana Karija sasniegtos 62 punktus, taču viņa metieni savu mērķi nesasniedza.

Bīls spēli noslēdza ar realizētiem septiņiem no desmit tālmetieniem, 13 no 15 divpunktu metieniem un 13 no 15 soda metieniem. Ar 60 punktiem viņš atkārtoja Gilberta Arenasa 2006.gadā sasniegto "Wizards" rezultativitātes rekordu. Pēdējos 20 gados no Vašingtonas komandas spēlētājiem tikai Bīls, Arenass un Maikls Džordans spējuši vienā puslaikā samest vismaz 30 punktus.

Tomēr Bīla rezultativitātes nedeva augļus, jo komanda vāji spēlēja aizsardzībā, pirmajā puslaikā ielaižot 82 punktus un pārtraukumā dodoties ar 21 punkta deficītu.

"Viņš var būt rezultatīvs pret jebkuru komandu un jebkurā spēlē, taču viņš grib būs aizvest līdz uzvarām," teica "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss.

Tikmēr Bertāns savu divus no četriem tālmetieniem iemeta ceturtajā ceturtdaļā. Vispirms viņš piektajā minūtē panāca 122:119, bet pēc tam ceturkšņa vidū - 127:126. Pēc Karija precīzā metiena "Wizards" turpinājumā vadību vairs neatguva.

"Wizards" ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē, bet "76ers" ar septiņām uzvarām astoņos dueļos ir pirmā Austrumos un visā līgā.

"Wizards" turpinājumā dosies uz Bostonu, kur piektdien spēkosies ar vietējo "Celtics". Komandai jau iepriekš nebija plānu pēc mača ar "76ers" atgriezties Vašingtonā, kur Donalda Trampa atbalstītāji trešdien uzbruka ASV parlamenta ēkai Kapitolijam.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi