Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Jaunā NBA sezona sākas ar čempionu un favorītu uzvarām

Jaunā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona otrdien sākās ar pašreizējās līgas čempiones Toronto Raptors un galveno titula favorītu Losandželosas Clippers uzvarām.

Toronto Raptors savā mājas arēnā ne vien pie griestiem pacēla čempionu karogu, bet arī ar rezultātu 130:122 papildlaikā uzveica Ņūorleānas Pelicans, kuriem divus mēnešus jāiztiek bez drafta pirmā numura Ziona Viljamsona.

Pirms spēles sākuma Raptors treneriem un spēlētājiem tika pasniegti čempionu gredzeni, kā arī pie arēnas griestiem tika pacelts čempiontitula karogs. Gredzenos ievietoti aptuveni 80 mazi dimanti, no kuriem 74 rotā Toronto pilsētas panorāmu, tādējādi simbolizējot 74 panākumus pērnajā sezonā.

 

Spēles gaitā nevienai no komandām neizdevās ievērojami atrauties, pamatlaikam noslēdzoties ar rezultātu 117:117. Papildus piecminūtē sekmīgāki izrādījās mājinieki, kuriem pa 34 punktiem guva Freds Vanvlīts un Paskāls Sjakams (viņam arīdzan 18 atlēkušās zem groziem). Pelicans rindās 22 punkti Brendonam Ingremam, kurš vasarā bija viens no iespaidīgajā maiņas darījumā ar Losandželosas Lakers iesaistītajiem basketbolistiem - pretējā virzienā devās Pelicans līderis Entonijs Deiviss.

 

Deiviss oficiālā spēlē otrdien debitēja ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, tomēr viņa trio ar Lebronu Džeimsu (18 punkti, deviņas atlēkušās, astoņas piespēles) un Deniju Grīnu (28 punkti, 3p 7/9) neglāba Lakers no zaudējuma grandu duelī - 102:112 pret otru šīs pilsētas komandu Clippers. Tieši šīs vienības bukmeikeri uzskata par jaunās sezonas galvenajām favorītēm.

Aptuveni līdz otrās ceturtdaļas vidum Lakers atradās priekšā, tomēr turpinājumā Clippers pārņēma vadību, ar Kavi Lenarda un Lū Viljamsa pūlēm izcīnot uzvaru. Lenards Clippers formā debitēja ar 30 punktiem, bet Viljamss pievienoja vēl 21.

 

Trešdien NBA tiks aizvadītas vairākas spēles, vienā no tām Dalasā Kristapam Porziņģim un Mavericks uzņemot Dāvi Bertānu un Vašingtonas Wizards, savukārt trešais latvietis NBA Rodions Kurucs Bruklinas Nets rindās savā laukumā cīnīsies ar Minesotas Timberwolves.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi