Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vīksne: Rīgas Zeļļos ir liels potenciāls gan spēlētāju, gan kluba attīstībā

Sezonas griezumā iegūt stabilitāti un pacelt savu līmeni, lai tās otrajā pusē vai vasarā nokļūtu arī valstsvienības treneru redzeslokā, cer 22 gadus vecais basketbolists Dāvids Vīksne, kuram paredzama gana liela loma jaunajā projektā Rīgas Zeļļi.

Iepriekš Dāvids spilgti sevi pieteica Latvijas jaunatnes izlašu sastāvā, taču drīz pēc 2018. gada Eiropas U18 čempionātā izcīnītās sudraba medaļas cieta smagā negadījumā – dabasgāzes balona sprādzienā. Pēc tam uzbrucējs centās sevi apliecināt BK Ventspils sastāvā, bet pēdējās divas sezonas bija viens no Latvijas Universitātes komandas līderiem. Paralēli spēlēšanai studentu komandā viņš gāja arī akadēmisko ceļu. "Vēl viens gads palicis – turpināšu mācīties arī tagad, pārstāvot Rīgas Zeļļus. To apvienot nav viegli, taču viss ir iespējams," pārliecināts ir jaunais basketbolists.

Viņš pauda gandarījumu par pievienošanos Zeļļu projektam: "Šī organizācija pastāv neilgu laiku, taču jau šobrīd viss notiek augstākajā līmenī – treneri, viss personāls, apstākļi darbam šeit notiek profesionāli. Arī potenciāls, manuprāt, ir liels gan no spēlētāju attīstības, gan no kopējās kluba perspektīvas." Vīksne uzskata, ka pārbaudes spēlēs komanda apliecinājusi gatavību cīnīties par iekļūšanu Latvijas – Igaunijas līgas izslēgšanas turnīrā, tāpēc pietiekami ambiciozie mērķi ir pamatoti. "Es pats šosezon ceru stabilizēt savu spēli. Lai nav tā, ka vienā spēlē esmu vadošajā lomā, bet nākamajā nekas nesanāk. Jācenšas turēt savu līmeni un pacelt to vēl augstāk," Vīksne neslēpj, ka cer spēlēt tā, lai paliktu arī valstsvienības treneru redzeslokā. "Neliegšos, ka ceru ziemā vai vasarā saņemt uzaicinājumu no Lukas (Banki – valstsvienības galvenā trenera; aut.) un tikt pie iespējas sevi parādīt arī Latvijas izlases sastāvā. Tas būtu ļoti spēcīgs atspēriena punkts, liela skatuve. Ja izdotos sevi parādīt valstsvienībā, tas var pavērt ļoti labas iespējas izsisties kaut kur tālāk," sprieda basketbolists, kuram piemēru tālu nav jāmeklē. Viņa komandas biedri Latvijas U18 izlasē Artūrs Žagars, Artūrs Kurucs un Mārcis Šteinbergs jau pēdējos gadus pārstāv spēcīgus klubu Eiropā.

Rīgas Zeļļi reizi mēnesī savus pretiniekus Latvijas – Igaunijas līgā uzņems Arēnā Rīga, kur sestdien arī aizvadīs pirmo maču kluba vēsturē. "Pēdējo reizi Arēnā spēlēju tieši Eiropas U18 čempionāta finālā, kad tribīnes bija pilnas. Tās tiešām bija neaizmirstamas emocijas, kuras ceru atsvaidzināt arī šonedēļ," Vīksne aicina līdzjutējus uz komandas spēli.

Arēnā Rīga sestdien vispirms Latvijas galvaspilsētā šobrīd bāzētais Ukrainas klubs Prometey pulksten 16 uzņems igauņu Viimsi, bet pulksten 19 paredzēts Zeļļu un Keila duelis. Starp spēlēm un tās pārtraukumā uzstāsies dziedātājs Ralfs Eilands un komiķis Rūdolfs Kugrēns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi